Σ. Λουκίδης: «Οι νέοι με κορωνοϊό και 38 πυρετό φεύγουν για διακοπές, κολλάνε κι άλλους εκεί που πάνε»

Τι είπε για την έξαρση των κρουσμάτων και των εισαγωγών

Must Read

Προβληματισμό έχει προκαλέσει εν μέσω της τουριστικής σεζόν η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με τους ειδικούς να χτυπούν καμπανάκι κινδύνου, κάνοντας παράλληλα σαφές πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι νοσηλείες ασθενών πανελλαδικά στις απλές κλίνες αγγίζουν σήμερα τις 500, ενώ κατά την τελευταία εβδομάδα οι νέες εισαγωγές ήταν 669, με αυξητικές τάσεις.

«Η νεολαία με κορωνοϊό και με 38 πυρετό φεύγει για διακοπές. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει πίσω. Οπότε εκεί που πάει θα κολλήσει και τους υπόλοιπους», επισημαίνει ο Καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, κάνοντας παράλληλα λόγο για τις εισαγωγές ασθενών σε Αθήνα και Περιφέρεια:

«Αναλογικά και σε σύγκριση με την Περιφέρεια, στην Αθήνα αυτήν την εποχή έχουμε λιγότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία. Αυτό συμβαίνει επειδή μετακινούνται οι πληθυσμοί το καλοκαίρι προς την Περιφέρεια και τα νησιά και επίσης, εκτός Αθηνών υπάρχει και μεγαλύτερη καθυστέρηση στη χορήγηση αντιιικών. Νομίζω ότι έτσι θα πηγαίνουν τα καλοκαίρια από δω και πέρα. Φεύγει η ανοσία από τον χειμώνα και υπάρχουν μετακινήσεις πληθυσμού».

Τι ισχύει για τα αντιικά φάρμακα και τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο για την χορήγηση αντιιικών φαρμάκων στην Ελλάδα, κ. Λουκίδη, σε εβδομαδιαία βάση χορηγούνται στην Ελλάδα περίπου 2.500 σκευάσματα σε ασθενείς μεγάλης ηλικίας, ή άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Είναι μεγαλύτερη, πολύ μεγαλύτερη η χρήση σε σύγκριση με την Άνοιξη, αλλά λιγότερη σε σύγκριση με τα Χριστούγεννα που είχαμε φτάσει στα 2.000 την ημέρα. Πάντα η έξαρση του καλοκαιριού φυσικά είναι μικρότερη από των Χριστουγέννων, ωστόσο, πλέον σταθερά τα τελευταία χρόνια υπάρχει έξαρση και το καλοκαίρι από την COVID-19», τονίζει μιλώντας στο iatropedia.gr ο γιατρός, ενώ ξεκαθαρίζει πως παρά την θερινή έξαρση σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, ούτε οι ευρωπαϊκές ούτε οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές κάνουν συστάσεις για εμβολιασμό.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει οδηγία ή σύσταση από τους διεθνείς οργανισμούς για να γίνει εμβολιασμός. Είτε το ECDC ή το CDC διαβάσει κανείς δεν γράφει πουθενά “εμβολιαστείτε”. Γιατί ίσως δεν υπάρχει νέο εμβόλιο. Και αυτό το ανανεωμένο που είχε βγει τον περασμένο Οκτώβριο, αν το κάνει κανείς τώρα, μπορεί να μην είναι επικαιροποιημένο και ταυτοποιημένο με τις παραλλαγές που κυκλοφορούν σήμερα. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει πουθενά επίσημη οδηγία “πηγαίνετε να εμβολιαστείτε», καταλήγει ο Στέλιος Λουκίδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Όλα τα νησιά έχουν πήξει στους ξένους τουρίστες, αυτοί είναι όλοι υγιείς ? Βρήκατε να ρίξετε το φταίξιμο στους νέους που απ την φύση τους είναι ανθεκτικοί και δεν χρειάζονται νοσηλείες ούτε φάρμακα. Έγινε κανένας έλεγχος στους τουρίστες να δείτε τί κουβαλούν;; μετά βγάλτε τα στατιστικά σας αλμπάνηδες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This