Συμπληρώνονται έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι: «Δεν έχουν βγει να ζητήσουν μία συγνώμη»

Με το βλέμμα στραμμένο στο Εφετείο οι εγκαυματίες

Must Read

Ένα μαρτύριο δίχως τέλος βιώνουν οι συγγενείς των ανθρώπων που το 2018 βρήκαν φρικτό θάνατο, στο Μάτι Αττικής, όταν η τεράστια φωτιά που ξέσπασε, κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της. Αύριο, συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εθνική τραγωδία, που έμελλε να στιγματίσει για πάντα την χώρα και οι οικογένειες των 104 θυμάτων περιμένουν ακόμη τη δικαίωση.

Η πρωτόδικη απόφαση με τις ποινές-χάδι προκάλεσε απορίες και αντιδράσεις. Τελευταία ελπίδα για τις οικογένειες αυτές παραμένει το Εφετείο. Ο κίνδυνος παραγραφής παραμένει ορατός καθώς η υπόθεση πρέπει να έχει κριθεί αμετάκλητα, δηλαδή και από τον Άρειο Πάγο, έως το 2026.

Την ίδια ώρα, οι εγκαυματίες, οι άνθρωποι που σημαδεύτηκαν για πάντα στις 23 Ιουλίου του 2018, δηλώνουν ακόμα αβοήθητοι. «Πήρα την οικογένεια μου να φύγω και κάηκα από το θερμικό κύμα» ανέφερε ο εγκαυματίας Κώστας Χατζησταματίου μιλώντας στο OPEN και συνέχισε: «Η κατηγορία έπρεπε από την αρχή να δρομολογηθεί σαν κακούργημα και όχι σαν πλημμέλημα που καθορίστηκε».

«Εμένα μου είπαν ότι κάηκα γιατί με έπιασε πανικός κι έτρεξα στη φωτιά»

Φανερά εξοργισμένος και ο εγκαυματίας, Δημήτρης Φιλίππης, που τόνισε πως μετά από τόσο καιρό δεν έχει ειπωθεί από κανέναν αρμόδιο μία «συγνώμη». «Δεν είδα κανέναν να λειτουργεί ενοχικά. Έξι χρόνια δεν έχουν βγει να ζητήσουν ούτε μια συγνώμη. Αντιθέτως βγήκαν να ρίξουν μέχρι και στους νεκρούς ευθύνες. Εμένα μου είπαν ότι κάηκα γιατί με έπιασε πανικός κι έτρεξα στη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Πηνελόπη Κωνσταντάκη τόνισε πως η Πολιτεία έχει γυρίσει την πλάτη στους ανθρώπους που βίωσαν τον εφιάλτη, κάνοντας σαφές πως δεν τους έχει στηρίξει οικονομικά. «Το Εφετείο είναι κάτι. Δεν μπορούσε να μη γίνει γιατί ξεσηκώθηκε το κοινωνικό σύνολο. Ήταν τόσο παράλογη αυτή η απόφαση, η προηγούμενη. Μας δίνει κάποια ελπίδα χωρίς να έχουμε και μεγάλες προσδοκίες» είπε και κατέληξε: «Η οικονομική αποκατάσταση δεν έχει έρθει ακόμα από το Κράτος. Δεν έχουμε πάρει μία αποζημίωση, που θα ήταν μία βοήθεια. Ούτε ευρώ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This