Με 60 ράμματα στο κεφάλι ο Ελληνοκαναδός που ξυλοκοπήθηκε από παρέα Κρητικών

Στο Βενιζέλειο η πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του

Must Read

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες με τον οικογενειάρχη Ελληνοκαδανό Εμανουήλ Κακουλάκη που δέχτηκε αποτρόπαια επίθεση από παρέα Κρητικών στο Ηράκλειο την περασμένη εβδομάδα.

Ο 49χρονος χρηματιστής που εργάζεται και ζει στο Μοντρεάλ, βρέθηκε για διακοπές στον τόπο καταγωγής του μαζί με την οικογένειά του και δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα κατέληγε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από μια παρέα Κρητικών, οι οποίοι του επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές όταν εκείνος τους έκανε παρατήρηση επειδή τον έκαψαν με τσιγάρο.

Στις φωτογραφίες που δίνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, διακρίνεται το θύμα με σφοδρά χτυπήματα, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Μάλιστα, ο χρηματιστής χρειάστηκε να υποβληθεί σε 6ωρη χειρουργική επέμβαση με τους γιατρούς να του κάνουν 60 ράμματα στο κεφάλι.  Ο 49χρονος υπέστη διάσειση μεσαίας βαρύτητας και κατάγματα στα ζυγωματικά, καθώς και σοβαρά τραύματα στην περιοχή του κεφαλιού.

Σύμφωνα με το neakriti.gr η πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα επισκέφθηκε σήμερα τον 49χρονο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του, ενώ η ίδια θα επισκεφθεί και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Ο διευθυντής της Γναθοχειρουργικής Κλινικής και θεράπων ιατρός του 59χρονου δήλωσε: «Είναι ντροπή αυτό που συνέβη. Είπαμε στην πρέσβειρα ότι προσπαθήσαμε κάπως να “ξεπλύνουμε” αυτό που έγινε κάνοντας ό,τι μπορούμε για να τον αποκαταστήσουμε».

Πώς έγινε η επίθεση

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 49χρονος πατέρας με καταγωγή από τον Καναδά, η 41χρονη Φινλανδή σύζυγός του και οι δύο γιοι τους, ηλικίας 21 και 18 ετών, έπιναν το ποτό τους. Τότε κάποιος από την παρέα των Κρητικών έκαψε με τσιγάρο τον 49χρονο, με αποτέλεσμα εκείνος να τους κάνει παρατήρηση. Ξαφνικά και απρόκλητα δέχθηκαν επίθεση με γροθιές και κλωτσιές. Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ οι νεαροί που φέρονται να προκάλεσαν το επεισόδιο εξαφανίστηκαν όταν είδαν τους δύο από τα μέλη της οικογένειας να έχουν πέσει αιμόφυρτα στον δρόμο.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του θύματος, Μανώλης Τρούλης, δήλωσε στο protothema.gr: «Όσοι έζησαν το περιστατικό έμειναν άναυδοι από την βαρβαρότητα της αναίτιας επίθεσης που δέχθηκε ο Ελληνοκαναδός πατέρας με καταγωγή από την Κρήτη για ασήμαντη αφορμή και μάλιστα μπροστά στα παιδιά του. Υποβλήθηκε σε 6ωρο χειρουργείο στο πρόσωπο και στο κεφάλι κατά το οποίο χρειάστηκε να υποβληθεί σε τραχειοστομία λόγω της σοβαρότητας των πολλαπλών τραυμάτων του. Από την βάναυση επίθεση της αγέλης των νταήδων, κινδύνευσε η ζωή του, ενώ όταν διαπίστωσαν ότι το θύμα τους είναι πλέον αναίσθητο και αιμόφυρτο τράπηκαν σε φυγή για να αποφύγουν τις συνέπειες αδιαφορώντας για την κατάστασή του. Οι αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση όλων των προσώπων που ενεπλάκησαν στην επίθεση. Αυτή η ανόητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα δεν βλάπτει μόνο ανθρώπους αλλά και υπονομεύει τις βασικές αξίες της κρητικής κοινωνίας μας. Είναι επιτακτική ανάγκη η κοινωνία να ενωθεί και να δράσει αποφασιστικά για να προστατεύσει τις οικογένειές μας και να διασφαλίσει ότι μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Η οικογένεια θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες και να στείλει έτσι ένα ηχηρό μήνυμα ότι τέτοια συμπεριφορά δεν γίνεται ανεκτή από κανέναν».

Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει δύο από τους δράστες της βίαιης επίθεσης. Πρόκειται για έναν 31χρονο από χωριό του Μυλοποτάμου και έναν 32χρονο τον δήμου Μαλεβιζίου.

Δείτε επίσης:

Ταυτοποίηση δύο δραστών για την άγρια επίθεση σε οικογένεια τουριστών στο Ηράκλειο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This