Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τις μπαλοθιές σε κρητικό γλέντι – Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα

«Οι σφαίρες έφευγαν αδιακρίτως», περιέγραψε μάρτυρας - Ο 51χρονος φέρεται να έστρεψε το όπλο σε έναν θηροφύλακα που είχαν....προηγούμενα

Must Read

Με το βλέμμα στραμμένο στα όσα εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια κρητικού γλεντιού, στο Κεφαλοβρύσι της Βιάννου, με τις σφαίρες να «φεύγουν» προς πάσα κατεύθυνση, είναι οι κάτοικοι, την ώρα που οι τοπικές Αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία, ώστε να ξετυλίξουν το κουβάρι της περίεργης ιστορίας.

Όπως προκύπτει από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες μαρτύρων, ο 51χρονος βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, δεν αρκέστηκε στις μπαλοθιές που έριξε μέσα στον κόσμο, άλλα έφτασε στο σημείο να στρέψει ευθέως το πιστόλι σε συνομήλικό του θηροφύλακα, με αφορμή μία…παλιά υπηρεσιακή ιστορία.

Ο άνδρας από το Αρκαλοχώρι, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, περιγράφεται ότι βγαίνοντας από το χώρο της εκδήλωσης και βλέποντας μπροστά του τον θηροφύλακα που συνοδευόταν από την σύζυγο του, πήγε μπροστά του και τον σημάδεψε σε ευθεία γραμμή. Νωρίτερα είχε πυροβολήσει και πάλι στον αέρα, προκαλώντας τον πανικό στο γλέντι.

Πιάστηκαν στα χέρια κι έπεφταν πυροβολισμοί

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στη θέα του ενόπλου ο θηροφύλακας αντέδρασε, με συνέπεια οι δύο 51χρονοι άνδρες να πιαστούν στα χέρια. Μάλιστα, κατά την διάρκεια του άγριου καυγά έπεσαν πυροβολισμοί, με τις σφαίρες να φεύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις και τους καλεσμένους να γλιτώνουν από τύχη!

Έντρομοι, οι άνθρωποι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό έσπευσαν να τους χωρίσουν, ενώ ένας από αυτούς προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο από τον 51χρονο. Πράγματι, ο άνδρας τελικά πήρε την παρέα του και αποχώρησαν κακήν-κακώς.

«Ευτυχώς κάποιος κλώτσησε το χέρι και έφυγε από το χέρι του το όπλο…»

«Γύρω στις 3:00 άκουσα φασαρία, πλησίασα στο σημείο και είδα ότι τα άτομα της παρέας διαπληκτίζονταν λεκτικά με τον θηροφύλακα και την παρέα του. Μετά από λίγο είδα να έρχεται από τον χώρο της εκδήλωσης προς το μέρος μας μαινόμενο ένα άτομο από την παρέα τους, κανονικού αναστήματος, ντυμένος στα μαύρα και με γένια, κραδαίνοντας ένα όπλο και πυροβολώντας με αυτό προς τα πάνω, ακολουθούμενος από αρκετά άτομα που προσπαθούσαν να το αφοπλίσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά μάρτυρας στην κατάθεσή του και συνεχίζει:

«Όταν έφθασε στο μέρος μας, πιάστηκε στα χέρια με τον θηροφύλακα, έπεσαν κάτω αλλά συνέχιζε να πυροβολεί και τώρα οι σφαίρες έφευγαν τυχαία και ευθεία και πλάγια, χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Εκείνη την στιγμή ευτυχώς κάποιος κλώτσησε το χέρι και έφυγε από το χέρι του το όπλο…».

Όπως καταγγέλλεται, ο 51χρονος κατηγορούμενος νωρίτερα και ενώ βρισκόταν μέσα στο γλέντι, είχε πυροβολήσει σε δύο διαφορετικές φάσεις, με διαφορά 40 λεπτών, γεγονός που είχε προκαλέσει εκνευρισμό σε ορισμένους.

Αθώοι οι τρεις συλληφθέντες

Την ίδια ώρα, αθώοι κηρύχθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οι άλλοι τρεις Κρητικοί που τη μοιραία νύχτα βρέθηκαν να διασκεδάζουν στο ίδιο τραπέζι με τον 51χρονο. Οι άνδρες αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες των άσκοπων πυροβολισμών, της παράνομης οπλοφορίας και της υπόθαλψης από κοινού.

«Οι τρεις άνδρες ουδεμία σχέση είχαν με τους πυροβολισμούς αλλά και με την ένοπλη συμπλοκή με τον 51χρονο θηροφύλακα. Τούτο εξάλλου προέκυψε περίτρανα και από τις μαρτυρικές καταθέσεις κρίσιμων μαρτύρων που με απόλυτη ειλικρίνεια αναφέρθηκαν στα πραγματικά περιστατικά», ανέφερε στο Cretalive ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Γιώργος Κοκοσάλης.

Δείτε επίσης: Μπαλοθιές έκαναν άνω-κάτω κρητικό γλέντι σε χωριό του Ηρακλείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This