«Ψεύτες και λωποδύτες, τα είδαμε στο Καστελόριζο» – Ξύλο στην Πετρούπολη για δομή ασυνόδευτων ανηλίκων

Σκηνές χάους με κατοίκους να διαμαρτύρονται για τη δομή που ανοίγει ΜΚΟ!

Must Read

Ένταση και χειροδικίες έξω από κτίριο στην Πετρούπολη όπου ανακοινώθηκε ότι θα μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών, με τους πολίτες να φωνάζουν οργισμένοι. 

Η είδηση για τη δομή που αποφάσισε να μισθώσει ΜΚΟ χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για από τις αρμόδιες αρχές, όπως το υπουργείο Μετανάστευσης, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, με τους δημότες να διαμαρτύρονται φωνάζοντας ότι δεν θέλουν τη δομή στην περιοχή τους.

«Είστε ψεύτες και λωποδύτες!», «Να φύγετε!», «Είναι Πακιστανοί και Σομαλοί» και «στο Καστελόριζο έχουμε υπηρετήσει και τους γνωρίζουμε, με τα μάτια μας τα βλέπαμε» φώναζαν ορισμένοι ενώ άλλοι φώναζαν που είναι ο δήμαρχος.

Σύντομα, τα αίματα άναψαν και κάποιοι πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές χάους. 

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πετρούπολης, αναφέρεται ότι «δεν έχει υπάρξει προς τον Δήμο καμία ενημέρωση για το θέμα από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων)».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

«Σχετικά με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που έχουν αναφορά στην Πετρούπολη, ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει για τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή τις προηγούμενες μέρες έλαβε γνώση για την πρόθεση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης να μισθώσει κτήριο στον Δήμο μας που ανήκει σε ιδιώτη για να εγκαταστήσει Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Για το θέμα επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου χωρίς να λάβει σαφείς απαντήσεις. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εκπρόσωπος της συγκεκριμένης οργάνωσης με τον Δήμο (17/07) επιβεβαιώθηκε αυτή η πληροφορία και ότι προτίθεται να φιλοξενήσει Ασυνόδευτα Ανήλικα Προσφυγόπουλα.

Σημειώνουμε ότι δεν έχει υπάρξει προς τον Δήμο καμία ενημέρωση για το θέμα από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων).

Ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, ζήτησε και ορίστηκε διά ζώσης συνάντηση με την εκπρόσωπο της συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο. στην οποία θα κληθούν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του Δήμου.

Είναι ελάχιστο χρέος όλων μας να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να απλώσουμε το χέρι μας σε ανήλικα παιδιά που σε αυτήν την τρυφερή ηλικία βιώνουν το τραγικό ταξίδι του ξεριζωμού, εξαιτίας των πολέμων και της εξαθλίωσης.

Εδώ και τώρα απαιτείται να εξασφαλιστούν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλες οι προϋποθέσεις για την προστασία τους, που να μη σταματά στην ενηλικίωση, την κοινωνική τους ένταξη, την πρόσβαση σε παιδεία και υγεία και τη φιλοξενία τους σε κατάλληλους χώρους με εξειδικευμένο προσωπικό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This