Γιώργος Καραϊβάζ: Εμπλοκή της VODAFONE στις παράνομες υποκλοπές της ΕΥΠ;

Must Read

Στις παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, φέρεται να συμμετείχε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας VODAFONE για να εξυπηρετήσει το 2016 τις «ανάγκες» του τότε διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από επίσημα στοιχεία δικογραφίας που έχει στη διάθεσή του το newsbreak.gr, στην οποία περιλαμβάνονται προχείρως απομαγνητοφωνημένες από την ΕΥΠ εκατοντάδες συνομιλίες του Γιώργου Καραϊβάζ με συναδέλφους του, δικηγόρους, αστυνομικούς, αλλά και με την τότε πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και με μέλη της οικογένειάς του.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, η εταιρεία VODAFONE την περίοδο Μάρτιος – Απρίλιος του 2016 φαίνεται να άνοιξε ΠΑΡΑΝΟΜΑ τη γραμμή του κινητού τηλεφώνου του δολοφονημένου το 2021 δημοσιογράφου, προκειμένου η ΕΥΠ να παρακολουθεί τις συνομιλίες του.

Την περίοδο εκείνη έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 800 συνομιλίες και sms του Γ. Καραϊβάζ.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η τηλεφωνική συσκευή του τέθηκε σε νόμιμη επισύνδεση για λόγους δήθεν «εθνικής ασφαλείας» με την υπ’ αριθμ. 5456/19-9-2016 διάταξη του εισαγγελέα της ΕΥΠ, η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 5791/19-9-2016 διάταξη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Οι εν λόγω διατάξεις είχαν ισχύ αποκλειστικά για διάστημα δύο μηνών, έληγαν δηλαδή στις 19 Νοεμβρίου 2016. Ωστόσο, από τα έγγραφα της σχετικής δικογραφίας αποδεικνύεται, ότι η VODAFONE άφησε ανοιχτή τη γραμμή, ώστε ο δημοσιογράφος να παρακολουθείται παράνομα έως τον Δεκέμβριο του 2016. Το διάστημα αυτό προκύπτει πως έχουν καταγραφεί παράνομα ακόμη 2.000 τηλεφωνικές συνομιλίες και sms του Γιώργου Καραϊβάζ.

Το newsbreak.gr φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας τρία έγγραφα ντοκουμέντα, τα οποία αποδεικνύουν την αξιοπιστία της έρευνάς μας.

· Το πρώτο αφορά στη διάταξη του εισαγγελέα της ΕΥΠ για τη νόμιμη καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών του δημοσιογράφου αποκλειστικά για το διάστημα 19 Σεπτεμβρίου 2016 – 19 Νοεμβρίου 2016.

· Το δεύτερο έγγραφο αποδεικνύει ότι η VODAFONE, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΥΠ, υπέκλεπτε παράνομα τις τηλεφωνικές συνομιλίες του δημοσιογράφου τουλάχιστον πέντε μήνες νωρίτερα, δηλαδή από τον Απρίλιο του 2016.

· Το τρίτο έγγραφο αποδεικνύει ότι η VODAFONE, σε συνεννόηση με την ΕΥΠ, συνέχιζε να υποκλέπτει παράνομα τις συνομιλίες του Καραϊβάζ μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2016.

Η VODAFONE σιωπά

Το newsbreak.gr ήρθε σε επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο της VODAFONE την περασμένη Πέμπτη 18 Ιουλίου και στη συνέχεια απέστειλε δύο email ζητώντας, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την απάντησή της για το σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών. Μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει απαντήσει…

Την ίδια ώρα συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη των αδελφών Σ.Λ. και Γ. Λ. που κατηγορούνται ως οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας (συμβόλαιο θανάτου) του Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, τον Απρίλιο του 2021.

Ο ηθικός αυτουργός δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί. Ωστόσο, πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης, υποστηρίζουν ότι η τότε ηγετική ομάδα της ΕΥΠ, μέσω των παράνομων παρακολουθήσεων, γνωρίζει πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή σε ανθρώπους του οργανωμένου εγκλήματος για την εκτέλεση του δημοσιογράφου με δέκα σφαίρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, έχει παράδοση στις παρακολουθήσεις. Το ξέρουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ότι είναι το παράρτημα της Mi6 στην Ελλάδα. Πρώτη η Vodafone στα πάρτι με τις λεσβίες και τους πούστηδες. Συνεπής στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και στην Woke κουλτούρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This