Κινητοποιήσεις σήμερα από ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία – Στο πλευρό τους η ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους φορείς που ζητούν την απόσυρση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας

Must Read

Την απόσυρση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία ζητούν γιατροί, εργαζόμενοι του ΕΣΥ και φορείς απεξάρτησης, που εκτιμούν ότι το απορρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης θα προκαλέσει «χάος» στους φορείς, στους εργαζομένους και στους ασθενείς.

Οι κινητοποιήσεις σήμερα κλιμακώνονται, με τους φορείς στην ψυχική υγεία να αντιτίθενται σύσσωμοι στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης». Ειδικότερα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχουν προκηρύξει για σήμερα, ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Παράλληλα, το σωματείο εργαζομένων στο ΨΝΑ και φορείς απεξάρτησης διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7:30 μ.μ., ενώ έχουν αποφασίσει και απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τις κινητοποιήσεις για την απόσυρση του νομοσχεδίου στηρίζουν οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων. Όπως υποστηρίζουν, δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της «αποϊδρυματοποίησης», αλλά για κλείσιμο και συγχωνεύσεις δημόσιων δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και προώθηση της ιδιωτικοποίησης. Αποκαλούν το νομοσχέδιο «ταφόπλακα της ψυχικής υγείας» και ζητούν την απόσυρσή του. Μεταξύ άλλων, επισημαίνουν, προωθείται το κλείσιμο των δύο εκ των τριών μεγάλων ψυχιατρικών νοσοκομείων της χώρας, το ΨΝΑ κα το ΨΝΘ.

Στο πλευρό τους και η ΑΔΕΔΥ

Την ίδια ώρα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της την από 22/07/24 ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, στηρίζει την κινητοποίηση της ομοσπονδίας σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 12:00, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία.

«Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12:00 στη Βουλή καθώς και τα συνδικαλιστικά στελέχη της περιφέρειας να πάρουν μέρος στις τοπικές διαμαρτυρίες που θα οργανώσουν τα σωματεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Δείτε επίσης: Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία του ΠΑΓΝΗ με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This