Σκηνικό έντασης στήνει η Άγκυρα ανοιχτά της Κάσου – Δίαυλοι επικοινωνίας με Αθήνα για να μην επιτραπεί κλιμάκωση

Τακτική έντασης από την Τουρκία

Must Read

Κινητικότητα σε διπλωματικό επίπεδο έχει προκαλέσει η ανάπτυξη έξι πολεμικών πλοίων της Τουρκίας ανοιχτά της Κάσου και της Καρπάθου, με αφορμή την έρευνα για πόντιση καλωδίων από ιταλικό ερευνητικό πλοίο, ενώ στην περιοχή πλέουν και δύο μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (φρεγάτες) και του Λιμενικού.




 

Η Τουρκία αντέδρασε και επί του πεδίου επιδιώκοντας να επαναφέρει το τουρκολιβυκό μνημόνιο και την αυθαίρετη δήλωση στον ΟΗΕ του 2020, υποστηρίζοντας ότι το σημείο ερευνών αφορά την τουρκική υφαλοκρηπίδα. Ανοιχτοί παραμένουν όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με στόχο να μην επιτραπεί κλιμάκωση και να ολοκληρωθούν οι εργασίες που προβλέπονται για το ιταλικό σκάφος.




 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία κρατάει χαμηλό προφίλ στην παρουσία των πολεμικών της πλοίων στην περιοχή. Ωστόσο, δηλώνει την οργή της στη δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και επιρρίπτει ευθύνες στην Ελλάδα για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο.







 

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This