Στα άκρα η κόντρα Άδωνι-γιατρών: «Αντιδημοκρατική η ενέργεια του υπουργού, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με απειλές»

«Το ΕΣΥ αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώνεται και φυλλοροεί»

Must Read

Στα άκρα φτάνει η κόντρα ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τους ιδιώτες γιατρούς, με φόντο την επίταξή τους, προς όφελος του βαθιά υποστελεχωμένου ΕΣΥ.

Ο Δημήτρης Ψευτόγκας, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Γρεβενών, βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Open και αναφέρθηκε στην μεγάλη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια του υπουργού υγείας ως αντιδημοκρατική.

«Σε μία δημοκρατία, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με απειλές, εκβιασμούς. Είναι μια αντιδημοκρατική -κατ’ εμέ και για πολλούς συναδέλφους και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο- ενέργεια, αυτή του υπουργού, να προσπαθήσει να επιλύσει ένα θέμα, ζητώντας να βάλουν πλάτες οι γιατροί, όταν οι γιατροί βάζουν συνεχώς πλάτες. Πλάτες βάζουμε από την στιγμή της ειδικότητάς μας. Πάντα αυτό λέει», ανέφερε και συνέχισε:

«Δεν έβγαιναν οι εφημερίες, κάναμε 13-14, πληρωνόμασταν επτά, όσες δηλαδή επέτρεπε ο νόμος. Ήρθε η πανδημία, όλοι μας βάλαμε πλάτη, ακούσαμε το χειροκρότημα και τους επαίνους και ξαφνικά πολύ γρήγορα φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Πλάτη βάζουμε από την πανδημία μέχρι σήμερα. Ήδη στο νοσοκομείο Γρεβενών συνδράμουν ιδιώτες γιατροί, Αυτή τη στιγμή ένας γιατρός, την εποχή της πανδημίας τρεις».

«Το ΕΣΥ αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώνεται και φυλλοροεί»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Γρεβενών έκανε λόγο για έλλειψη τουλάχιστον 6.000 γιατρών. «Τον ιατρικό κόσμο δεν τον ενόχλησε μόνο η αυταρχικότητα της συμπεριφοράς του υπουργού, αλλά και ότι δεν επιλύει τα προβλήματα που έχουμε θέσει τόσες προτάσεις. Υπάρχουν ζητήματα και ουδέν έχει επιλυθεί. Τα προβλήματα είναι γνωστά, οι ανάγκες από την ίδρυση του ΕΣΥ έχουν αλλάξει. Αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώνεται και φυλλοροεί. Έχουμε φτάσει να λείπουν 6.000 γιατροί. Δεν λείπουν σήμερα, εδώ και επτά χρόνια έχουμε τονίσει σε όλους τους υπουργούς αυτά τα προβλήματα», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Την προηγούμενη εβδομάδα, πριν υπάρξει οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση είχαμε κάνει μία σύσκεψη με την διοίκηση του νοσοκομείου Γρεβενών, ώστε να δούμε ποια είναι τα προβλήματα. Θέλουμε να υπάρχει νοσοκομειακή μονάδα, γιατί φοβούμαι πολύ ότι θα ακολουθήσουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις και το πρόσχημα είναι αυτό. Δεν θα δώσουμε άλλοθι σε κανέναν». 

Κλείνοντας, ο κ. Ψευτόγκας αναφέρθηκε και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. «Αυτό είναι ένας καθαρός εκβιασμός. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι μία θεσμική κατάκτηση. Είναι δικαίωμα και προνόμιο για τον ασθενή, όχι του γιατρού. Δεν ξέρω τι υπάρχει στο νου του καθενός, είτε της κυβέρνησης, είτε του υπουργείου. Με ψυχραιμία, έχουμε εκφράσει τα προβλήματα στην Υγεία, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα από την Πολιτεία», κατέληξε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Θα μείνει στη μνήμη του κόσμου ως ο νεκροθάφτης του ΕΣΥ. Ιδιωτικοποιεί τα πάντα και το χειρότερο όλων είναι το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία,σε μια χρονική συγκυρία που τα ψυχικά νοσήματα βρίσκονται στο κόκκινο. Η διάλυση της δημόσιας περίθαλψης έχει ονοματεπώνυμο ΆΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ(Ο ΣΎΓΧΡΟΝΟΣ ΝΈΡΩΝΑΣ) που θα αφήσει καμένη γη. Ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν θα έχει καμία πρόσβαση στη δημόσια περίθαλψη,παρά μόνο εάν έχει την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνει στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This