Ανάποδα ολοταχώς: Πίσω στην Κρήτη το ιταλικό ερευνητικό μετά την τουρκική πολιορκία της Κάσου

Το πολεμικό σκηνικό που έστησε η Τουρκία φαίνεται να λήγει με τη… γνωστή μητσοτακική μέθοδο των κατευναστικών «διαύλων επικοινωνίας» - Δεν προσέγγισε το «επίμαχο» σημείο το ιταλικό πλοίο

Must Read

Χωρίς να προσεγγίσει την περιοχή νότια της Κάσου και της Καρπάθου, την «επίμαχη» (κατά την Άγκυρα) δηλαδή περιοχή που αμφισβητεί η Τουρκία, η οποία έστησε χθες σκηνικό έντασης πολιορκώντας την Κάσο με πολεμικά πλοία, το ιταλικό ερευνητικό πλοίο IEVOLI Relume ολοκλήρωσε τις εργασίες του και επέστρεψε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ξεγυμνώθηκε έτσι, όλο το κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης της ελληνικής αποτρεπτικής ισχύος, αλλά και δήθεν…. αναβαθμισμένου γεωπολιτικού αποτυπώματος.




Αυτό που ενισχύθηκε, ήταν η καταστροφική πολιτική κατευνασμού και υποτέλειας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε υποτακτικό της Τουρκίας και άβουλη οντότητα, η οποία περισσότερο με μαριονέτα μοιάζει, παρά με κυρίαρχη χώρα.

Η Ιταλία, για να ποντίσει καλώδια μισό μίλι εκτός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, αλλά εντός της ελληνικής ΑΟΖ (όπως αυτή έχει οριοθετηθεί διμερώς με την Αίγυπτο), ζήτησε την άδεια της Τουρκίας, αποδεχόμενη έτσι το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο η Άγκυρα επιβάλλει επί του πεδίου και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

video capture (ΕΡΤ)

Το Ievoli Relume κινήθηκε βάσει NAVTEX του σταθμού Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, με στόχο επιχείρηση έρευνας για την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου.

Οι έρευνες του ιταλικού πλοίου ωστόσο, θα ολοκληρώνονταν απόψε στις 21:00 βάσει της NAVTEX, αλλά σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, ολοκληρώθηκαν στις 04:00 τα ξημερώματα

Το σημείο εντός της ελληνικής ΑΟΖ (βάσει οριοθέτησης με την Αίγυπτο) που αμφισβητεί και διεκδικεί η Τουρκία καθώς επικαλύπτει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο – video capture (ΕΡΤ)

«Δίαυλοι επικοινωνίας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο Open, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των ερευνών του ιταλικού πλοίου:

«Από την ενημέρωση που είχαμε πριν από λίγο από το Υπουργείο Εξωτερικών το ερευνητικό πλοίο το ιταλικό, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες έρευνας. Ξεκίνησαν στις 11 η ώρα το βράδυ χθες, και ολοκληρώθηκαν στις 4 τα ξημερώματα».




Σύμφωνα με τον κ.Μαρινάκη, το πλοίο «διήνυσε όλη την απόσταση εντός της ελληνικής ΑΟΖ Από τα 6 ναυτικά μίλια στα όρια της Κάσου, στα 6 ναυτικά μίλια της Καρπάθου. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και επιστρέφει στο Ηράκλειο για ανεφοδιασμό και αλλαγή πληρώματος, για καύσιμα και αλλαγή πληρώματος. Είχε υποχωρήσει στο ενάμισι ναυτικό μίλι και το τουρκικό πλοίο και αντίστοιχα ήταν εκεί και η παρουσία του ελληνικού πλοίου με το όνομα Αήττητος. Και φαίνεται ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας λειτούργησαν σε διπλωματικό επίπεδο».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ζούμε απίστευτες καταστάσεις δοσιλογισμού. Αντί να βυθίσουν τα Τουρκικά καράβια, αποδέχονται να μην κάνουν έρευνα εντός Ελληνικών συνόρων. Σε λίγο όπως πάνε, θα τους παραδώσουν και την διακυβέρνηση της χώρας. Απίστευτο….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This