Ανησυχητικές οι προβλέψεις για τον Αύγουστο – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία 6 παγκόσμιων κέντρων

Must Read

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για τον φετινό Αύγουστο, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο έξι μετεωρολογικά κέντρα τα οποία συνηγορούν στην άποψη ότι ο υδράργυρος θα φτάσει και πάλι στα ύψη.

Προ ημερών ο μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος, με ανάρτησή του επικαλέστηκε τα μετεωρολογικά κέντρα για τον Αύγουστο, εκτιμώντας πως θα είναι ο θερμότερος των τελευταίων ετών.

«Μια πρώτη εικόνα για τις θερμοκρασίες του Αυγούστου…Όπως αναφέρουμε και στο Meteo.gr, θερμότερος του κανονικού αναμένεται να είναι ο ερχόμενος Αύγουστος στην ΝΑ Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις που εκδόθηκαν μέσα στον Ιούλιο. Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, σύμφωνα με το 95 % των διαθέσιμων σεναρίων η μέση θερμοκρασία Αυγούστου θα είναι υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (περίοδος αναφοράς: 1993-2016)», ανέφερε και συνέχισε:

«Πιο συγκεκριμένα, τα πιθανότερα σενάρια είναι να σημειωθούν μέσες μηνιαίες αποκλίσεις: της τάξης των 1-2 °C (45 %) και 0-1 °C (36 %). Η πιθανότητα για μέσες θερμοκρασιακές αποκλίσεις άνω των 2 °C είναι 14 %. Η πρόγνωση αυτή βασίζεται σε συνολικά 300 πιθανά σενάρια από τα εξής κέντρα πρόγνωσης: ECMWF (Ευρώπη), UKMO (Ηνωμένο Βασίλειο), Meteo-France (Γαλλία), JMA (Ιαπωνία), NCEP (ΗΠΑ) και CMCC (Ιταλία), όπως παρέχονται από το Copernicus Climate Change Service της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, που με χθεσινή του ανάρτηση, έκανε λόγο για το ενδεχόμενο κι άλλου κύματος καύσωνα.

«Δροσιά με το σταγονόμετρο και μπουρίνια φέρνει ο πολικός αεροχείμαρρος. Θα έρθει άλλος καύσωνας; Μετά από τον εξαντλητικό και 15νθήμερο περίπου καύσωνα, ενεργοποιείται η μεταφορά ψυχρότερου αέρα στην περιοχή μας με τη βοήθεια του πολικού αεροχείμαρρου (ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα) με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να παρουσιάσει πτώση τις επόμενες ημέρες», τόνισε αρχικά και επεσήμανε:

«Ωστόσο η πτώση της θερμοκρασίας ( η οποία δυστυχώς δεν θα διαρκέσει πολύ) εκτός από τις ανάσες δροσιάς θα προκαλέσει δυνητικά και επικίνδυνες καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 6-8 βαθμών μέχρι την Παρασκευή. Από το Σαββατοκύριακο σταδιακά θα αρχίσει να ξανά ανεβαίνει».

Στη συνέχεια, ο μετεωρολόγος υποστήριξε πως ο Ιούλιος θα φύγει με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες για τις βορειότερες ηπειρωτικές περιοχές και με περισσότερη ζέστη (2-4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά) για τις υπόλοιπες. «Τέλος 6 παγκόσμια προγνωστικά κέντρα συγκλίνουν στην άποψη ότι η πιθανότητα ο φετινός Αύγουστος να είναι πιο θερμός από τα συνηθισμένα είναι πάνω από 60-70%. Αρα δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έχουμε και άλλο επεισόδιο καύσωνα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This