Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο του Κιλκίς: «Πρόκειται για το χειρότερα, κτηριακά, νοσοκομείο της χώρας», καταγγέλλει ο Γιαννακός

Τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό και την διασπορά στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Β. Ελλάδος

Must Read

Την ώρα που το «πολεμικό» κλίμα μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και των ιδιωτών γιατρών κορυφώνεται, με αφορμή τις ανακοινώσεις περί συμβάσεων στον ΕΟΠΥΥ και συνταγογραφήσεων, το ΕΣΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση, με τον υπουργό να επιμένει στις απειλές και τους εκβιασμούς, αντί να προχωρήσει σε αποτελεσματικές μεθόδους, προς όφελος των ασθενών.

Οι ελλείψεις ιδίως στα νοσηλευτικά ιδρύματα στα νησιά είναι τεράστιες εν μέσω της τουριστικής σεζόν, την στιγμή μάλιστα, που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται με φρενήρεις ρυθμούς, χτυπώντας καμπανάκια στους ειδικούς, αλλά και στις ευπαθείς ομάδες. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα νοσοκομειακά ιδρύματα της Βορείου Ελλάδος.

Μιλώντας, νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, σχολίασε πως πρόσφατα επισκέφτηκε το νοσοκομείο του Κιλκίς και είναι το χειρότερο, κτηριακά, της χώρας.

«Τι κάνει ο διοίκηση; Απορώ γιατί μένει ο διοικητής και καλώ τον υπουργό να τον παύσει διότι δεν τα έχει καταφέρει. Υπάρχει ενδονοσοκομειακή διασπορά και τα κτίρια είναι εντελώς χάλια. Υπάρχει μία αύξηση στα περιστατικά κορωνοϊού», ανέφερε και συνέχισε:

«Σήμερα έχουμε 570 που νοσηλεύονται με κορωνοιό, αναμεσά τους και 9 παιδιά. Υπάρχει 20% αύξηση στους νοσηλευόμενους ασθενείς σε σχέση με πριν από 20 ημέρες. Ευτυχώς τις ΜΕΘ νοσηλεύονται μόνο 9 ασθενείς. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως επειδή χαλάρωσαν τα μέτρα εντός του νοσοκομείο υπάρχει ενδονοσοκομειακή διασπορά. Για παράδειγμα σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, έκανε βόλτα σε όλη την κλινική μία γνωστή ηθοποιό σε όλες τις κλινικές, και ήταν θετική στον κορωνοϊό και μετά αφού έγινε διασπορά, διαφήμιζε τα μέτρα που πήρε. Πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα στα νοσοκομεία».

«Το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθεί να λάβει τα μέτρα προφύλαξης»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, Πασχάλης Μασούρας έκανε λόγο για την δομή της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και για τα κρούσματα του κορωνοϊού.

«Από τα τέλη Ιουνίου έως σήμερα νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου μας, σε τρεις θαλάμους. Υπήρχε αυτόνομο τμήμα που νοσηλεύονταν ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό μέχρι τον Απρίλιο. Έγινε και μία εσωτερική διασπορά γιατί είχε νοσήσει μία νοσηλεύτρια. Από τους ασθενείς, τρεις δεν τα κατάφεραν», είπε και προσέθεσε:

«Το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθεί να λάβει τα μέτρα προφύλαξης αλλά σε ένα νοσοκομείο όπου τα κτίρια είναι από το 1952, η διαχείριση είναι δύσκολη. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Κιλκίς αλλά και σε άλλες περιοχές. Στην Παθολογική Κλινική ο κανονισμός προβλέπει 7 μόνιμους παθολόγους και αυτή τη στιγμή έχουμε έναν παθολόγο, ο οποίος απουσιάζει για προσωπικούς λόγους και τα κενά καλύπτονται από γιατρούς που μετακινούνται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This