Απρέπεια από τη Σακελλαροπούλου: «Πόρτα» στους γονείς των Τεμπών!

Φοβήθηκε την Καρυστιανού και τους άλλους «θορυβώδεις» συγγενείς; - Η ΠτΔ σωστά κάλεσε στη σημερινή δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι και πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, αλλά «ξέχασε» τους χαροκαμένους του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Must Read

Αμείλικτα ερωτήματα προκαλεί η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον σημερινό εορτασμό των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Προεδρία, ο εορτασμός της αποκατάστασης της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί σε πλαίσιο πρωτοφανών αποκλεισμών που πλήττουν τη χώρα, αμαυρώνουν την ίδια την Πρόεδρο και αποδεικνύουν πως στην Ελλάδα του 2024 υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο.

Η απόδειξη των παραπάνω ισχυρισμών έχει να κάνει με το γεγονός πως η Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε να ρίξει πόρτα στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, που ακόμα και σήμερα αναζητούν δικαίωση, αρκούμενη στην ατομική πρόσκληση μιας οικογένειας εκ των 57.

Προφανώς η επιλογή αυτή σχετίζεται με τις επιταγές της κυβέρνησης, η οποία έχει αποδείξει εδώ και μήνες πως θέλει να «ενταφιάσει» την υπόθεση, να αποδομήσει τους συγγενείς που δεν συμβιβάζονται με τις κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης και φυσικά να καθυβρίσει ως «ψεκασμένους» όσους μιλούν για το… έγκλημα των Τεμπών.

Διαβάζοντας κάποιος το ανακοινωθέν της Προεδρίας παρατηρεί πως ενώ ορθά και δικαιολογημένα για την υπόθεση του εγκλήματος στο Μάτι είναι καλεσμένοι εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων, για το έγκλημα στα Τέμπη είναι καλεσμένη μόνο η οικογένεια της Εριέττας, του μοναδικού από τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη που δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του.

«Πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία, ανάμεσά τους και ο 80χρονος Κώστας Τασσιόπουλος, που έσωσε ζωές με τη βάρκα του κατά τη διάρκεια της θεομηνίας, αλλά και οι γονείς της Εριέττας, του μοναδικού από τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη που δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του, καθώς και εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι προσκλήθηκαν να δώσουν το “παρών” στη δεξίωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, που θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου αύριο Τετάρτη 24 Ιουλίου» αναφέρει χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν.

Και σε ακριβώς αυτό το σημείο προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα ως προς τις προθέσεις της Προέδρου, τις προτεραιότητες που θέτει αλλά και την πολιτική που εξυπηρετεί.

  • Γιατί στους φετινούς εορτασμούς δεν προσκλήθηκαν συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών που ζητούν δικαίωση;
  • Γιατί δεν είναι καλεσμένη η κυρία Καρυστιανού, η οποία έχει μετατραπεί σε σύμβολο αγώνα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη;
  • Γιατί δεν έχει προσκληθεί η οικογένεια Πλακιά, που μόλις την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να αναγνωρίσει τα κόκαλα του παιδιού της;

Γιατί η Ελληνική Δημοκρατία δεν σέβεται και δεν τιμά αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να δείξει στην πράξη πως στέκεται στο πλευρό τους;

Δυστυχώς, η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πως η υπόθεση των Τεμπών αλλά και ο ανένδοτος αγώνας των συγγενών για δικαίωση αποτελούν βραχνά για ένα καθεστώς που αποζητεί τη συσκότιση της υπόθεσης και απαιτεί τη σιωπή.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This