«Δώρο» στον Ερντογάν η έκδοση 54χρονου Τούρκου

Must Read

Δώρο στον Ταγίπ Ερντογάν από την ελληνική Δικαιοσύνη. Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε νόμιμη και σύμφωνη με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία την απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοση του 54χρονου επιχειρηματία Ali Yesildag στην Τουρκία.

Πρόκειται για έναν από τους πάλαι ποτέ στενότερους φίλους και συνεργάτες του Τούρκου προέδρου, μέχρι βεβαίως να τον κατηγορήσει για διαφθορά.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο Έλληνες συνοριοφύλακες εντόπισαν τον 54χρονο επιχειρηματία σε αγροτική περιοχή των Φερών να έχει περάσει παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τότε διαβιβάστηκε στην Ελλάδα αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Μπούρσας για την εκτέλεση εντάλματος σύλληψης και την έκδοση του Ali Yesildag στην Τουρκία, προκειμένου να εκτελεστεί η από 1/6/2022 απόφαση του δικαστηρίου της Μπούρσας.

Με την απόφαση αυτή του τουρκικού δικαστηρίου, του έχει επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 1.665 ημερών και κατά συγχώνευση 19 χρόνια και 23 μήνες. Ο Τούρκος καταδικάστηκε σύμφωνα με τον τουρκικό Ποινικό Κώδικα για ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως, αρπαγή σε κατοικία ή σε κατάστημα, τραυματίζοντας με όπλο, συνεργασία με πολλά άλλα άτομα για την αγορά, μεταφορά ή κατοχή όπλων και σφαιρών χωρίς άδεια, και της αρπαγής με όπλο σε νυκτερινές ώρες, με άλλα άτομα.

Το ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγητή τον πάρεδρο Ιωάννη Παπαγιάννη, απέρριψε χθες ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Ali Yesildag και επικύρωσε την απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης για έκδοσή του στην Τουρκία, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο δώρο στον Τούρκο πρόεδρο, ικανοποιώντας απολύτως το αίτημά του.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This