Ανάρτηση-κόλαφος από τη Μαρία Καρυστιανού: «Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες, όλα και όλοι αποκαλύπτονται»

Πόνος και οργή κατά της δικαιοσύνης από τη χαροκαμένη μάνα-σύμβολο των Τεμπών - Επίσης: Ελεύθερος ο σταθμάρχης της μοιραίας νύχτας λόγω παρέλευσης 18μηνου

Must Read

Λίγο πριν ξεκινήσει στο Προεδρικό Μέγαρο η «γιορτή της δημοκρατίας», που οι πολιτικοί μας ταγοί έχουν μετατρέψει σε υποκριτικό πανηγύρι, η μάνα-σύμβολο των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού (σ.σ. η οποία δεν προσκλήθηκε από την ΠτΔ, όπως και κανένας από τους συγγενείς των αδικοχαμένων), «δικάζει» τη Δικαιοσύνη για την αδράνεια που επιδεικνύει, αλλά και τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος.

Με ανάρτησή της, η οποία απευθύνεται συγκεκριμένα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, τσακίζει κόκαλα λέγοντας αλήθειες και θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα, διαμηνύοντας ότι «δεν ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάντια».

«Συνεχίζετε να υποδύεστε ότι ζούμε σε ένα Κράτος αξιοκρατίας και Δικαίου ενώ όλη η φροντίδα από μεριάς σας έχει εξαντληθεί στη συγκάλυψη και στην αδράνεια», αναφέρει η κ.Καρυστιανού χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την υπόθεση της δολοφονίας Καραιβάζ και την τραγωδία στο Μάτι.

Ενώ σε άλλο σημείο της ανάρτησής της, σχολιάζει: «Η αλαζονεία, σας έχει τυφλώσει. Εμάς πάλι τα μάτια μας άνοιξαν για τα καλά! Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες, όλα και όλοι αποκαλύπτονται».

  • Αναλυτικά η ανάρτηση:

Σήμερα, η γιορτή της «δημοκρατίας».

Πριν ξεκινήσει η γιορτή,
Πρωθυπουργέ,
Υπουργέ Δικαιοσύνης,
Κα. Κλάπα,
Κα Αδειλίνη,

Παρά τα τόσα αίσχη που βλέπουμε τόσους μήνες για τα Τέμπη, παρά την καταστροφή, στο έγκλημα Καραϊβάζ, στοιχείων με συρραπτικό που καίνε τους άριστους γνωστούς- αγνώστους, παρά τα πλημμελήματα στο Μάτι, συνεχίζετε και παρουσιάζεστε περήφανοι για την επάρκεια και ταχύτητα με την οποία έχετε φροντίσει να λειτουργεί η δικαιοσύνη. Συνεχίζετε να υποδύεστε ότι ζούμε σε ένα Κράτος αξιοκρατίας και Δικαίου ενώ όλη η φροντίδα από μεριάς σας έχει εξαντληθεί στη συγκάλυψη και στην αδράνεια.

Παρόλο που κανένας από σας δε θα κάνει σχετικές δηλώσεις, δε θα παραιτηθεί (που να βρεθεί τσίπα εκεί ψηλά), γνωρίζω καλά, πως αντιλαμβάνεστε εν μέρει τη σήψη μέσα στη οποία ζείτε. Είστε εξοικειωμένοι με αυτό, σαν το σπίτι σας. Εμείς όμως δεν ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάντια.
Οφείλουν ή όχι, οι δικαστικοί να διερευνήσουν την καταστροφή των στοιχείων;;
Οφείλουν ή όχι, να τιμήσουν τον όρκο και το Ιερό θεσμό που εκπροσωπούν;;
Πώς να νιώσουμε ασφάλεια εμείς που περιμένουμε δικαίωση για τον θάνατο των παιδιών μας;;;
Μέχρι πότε πιστεύετε θα κάνουμε υπομονή και θα δείχνουμε αξιοπρέπεια;;
Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα ένας γονιός να ξεχάσει τον πόνο της ψυχής του; Να κουραστεί;; Να απελπιστεί;;
Πόσο μακριά είστε από το φυσιολογικό και την απόλυτη αγάπη…
Η αλαζονεία, σας έχει τυφλώσει.
Εμάς πάλι τα μάτια μας άνοιξαν για τα καλά! Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες, όλα και όλοι αποκαλύπτονται.

Ελεύθερος ο σταθμάρχης λόγω παρέλευσης 18μηνου!

Στη σκιά της οργισμένης ανάρτησης της Μαρίας Καρυστιανού, είχε γίνει γνωστό ότι επίκειται η αποφυλάκιση του 60χρονου προφυλακισμένου σταθμάρχη για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, πριν οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Αν και δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί το 18μηνο του ανώτατου χρονικού διαστήματος προσωρινής κράτησης, ο μοιραίος σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Απευθείας κλήση

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», η υπεράσπιση του βασικού κατηγορουμένου για τη φονική σύγκρουση των τρένων κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης και, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, η… τυφλή Δικαιοσύνη φαίνεται πως θα ικανοποιήσει το αίτημα του σταθμάρχη, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ανάκριση, ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη με απευθείας κλήση, πριν συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισής του που λήγει την 1η Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα πρέπει να αποφυλακιστεί υποχρεωτικά αμέσως μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών από την έναρξη της προσωρινής του κράτησης.

Ήδη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», μεθοδεύεται από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η συγκεκριμένη διαδικασία, σε συνεννόηση με τον εφέτη ανακριτή που δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τη διερεύνηση της υπόθεσης, αν και σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνεται το ανώτατο διάστημα προφυλάκισης του μοιραίου σταθμάρχη…

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη αποφυλακιστεί από τις 31 Μαρτίου, ύστερα από έναν χρόνο προσωρινής κράτησης, ο 63χρονος επιθεωρητής του ΟΣΕ που είχε ορίσει τον άπειρο σταθμάρχη ως υπεύθυνο το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Ο εφέτης ανακριτής αναμένεται να εκδώσει σχετική διάταξη μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στον σταθμάρχη αναμένεται να επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και ενδεχομένως οι όροι της εγγύησης και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα κατοικίας του. Η πρόωρη αποφυλάκιση του 60χρονου μοιραίου σταθμάρχη πριν οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκαλεί εύλογα την οργή των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Στο μεταξύ, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία ως προς τις ευθύνες του πρώην υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου ως προς το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας στα Τέμπη.

Με βάση τα νέα στοιχεία και μαρτυρίες, ο κ. Τριαντόπουλος έλαβε μέρος σε μια «άτυπη» συνάντηση το απόγευμα της 3ης Μαρτίου 2023 στον τόπο του δυστυχήματος με τη συμμετοχή γενικών γραμματέων, αιρετών, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπου ιδιωτικής εταιρίας, οι οποίοι κλήθηκαν «να εξετάσουν το ζήτημα των εργασιών αποκατάστασης της κυκλοφορίας των τρένων», δηλαδή το… μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας, με αποτέλεσμα στοιχεία, ακόμα και οστά νεκρών να καταλήξουν σε ιδιωτικό οικόπεδο και να παραδοθούν στις οικογένειές τους με καθυστέρηση πολλών μηνών…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αποφυλακιζουν τους “τελευταίους τροχούς της αμάξης” για να κάνουν επίδειξη δύναμης, ότι κανείς από τους υπεύθυνους της συγκάλυψης, της μαφίας Μητσοτάκη δεν πρόκειται να φυλακιστεί.
    1,5 εκ. υπογραφές μας γράφουν στα παπάρια τους, τα κτήνη

  2. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ.!!!!!

    ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ.!!!

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΌΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ???

  3. Αν ήταν ταλαίπωρη καθρομετανάστρια, ίσως θα είχε κληθεί στο Προεδρικό.

    Κυρία Καρυστιανού, δεν απευθύνεσθε εις ώτα μη ακουόντων, αλλά εις παχύδερμα χωρίς ίχνος ντροπής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This