Οργισμένη ανακοίνωση από τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: «Φτάσαμε στα όριά μας» – Απειλούν με αποχή από τη συνταγογράφηση

Must Read

Την δική τους σκληρή απάντηση θέλησαν να δώσουν μετά τις διαδοχικές απειλές που δέχτηκαν από τον Άδωνι Γεωργιάδη, οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ). Με οργισμένη ανακοίνωσή τους, καλούν τους συναδέλφους τους σε αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αντιδρώντας στην διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει «ποινές» σε όσους γιατρούς δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας που αφορά στη στελέχωση του ΕΣΥ.

«Το κράτος κατακλέβει τα εισοδήματα των γιατρών και τους δίνει βορά στην κοινωνία. Η αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι το ελάχιστο δείγμα αξιοπρέπειας προς το λειτούργημά μας», τονίζουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί και η πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου και συνεχίζουν:

«Ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές σε ένα κράτος που έχει κατακλέψει το εισόδημα των ιατρών της χώρας, δίνοντας παράλληλα τον ιατρό βορά στην κοινωνία ! Τον ιατρό της πανδημίας ! Αυτόν που ξενύχτησε μέρα νύχτα στα νοσοκομεία και την ΠΦΥ για τη δημόσια υγεία της χώρας! Ο σημερινός Υπουργός Υγείας απολύει τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ το 2013 με το εκβιαστικό δίλλημα “μέσα ή έξω”, εφαρμόζει το clawback την ίδια χρονιά, δηλαδή υποχρεώνει τον εργαστηριακό ιατρό του ΕΟΠΥΥ να πληρώνει για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων της χώρας, οδηγώντας τους στη σημερινή χρεοκοπία (# τσάμπα # για το κράτος)».

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν λόγο και για το μέτρο των υποχρεωτικών επιστροφών και εκπτώσεων (claw back και rebate) προς το κράτος, στο οποίο υποβάλλονται τα ιδιωτικά εργαστήρια και οι εργαστηριακοί γιατροί, το οποίο φτάνει ακόμη και το 65% των εσόδων τους.

«Φτάσαμε στα όριά μας»

Η οργή των γιατρών ξεχειλίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσαν. «Η επόμενη κυβέρνηση καταργεί εκβιαστικά τη σύμβαση των παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων του ΕΟΠΥΥ το 2018, εν μία νυκτί, για την εφαρμογή του “οικογενει-ακού” ιατρού.
Η πολιτεία διαχρονικά αρνείται να αποζημιώσει τους ιατρούς του ΕΣΥ, με το νόμιμο ειδικό μισθολόγιο στα προ του μνημονίου επίπεδα, παρά τις δικαστικές αποφάσεις (τσάμπα για το κράτος)», τονίζουν και καταλήγουν:

«Κατά την ίδια μέθοδο, η πολιτεία πληρώνει το εξευτελιστικό ποσό των 10€ μικτά (τσάμπα για το κράτος) τους ειδικούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, εδω και 12 χρόνια, “ξεχνώντας” την επαναφορά της αποζημίωσης των 20€ ανά επίσκεψη, προ των μνημονίων. Τους ιατρούς του ΕΣΥ τους βγάζει έξω στον ιδιωτικό τομέα και επιστρατεύει τους ελευθεροεπαγγελματίες για να καλύψει τα κενά του ΕΣΥ( !!!!) δημιουργώντας ένα χαοτικό μείγμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας !!! Και για άλλη μία φορά, χρησιμοποιεί ως δεκανίκι την “πολύτιμη” σύμβαση του ΕΟΠΥΥ, που δεν αποφέρει πλέον τίποτα στον ιατρό, παρά μόνο οργή και απογοήτευση, από τους απλήρωτους λογαριασμούς. Και την αφαίρεση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως οπλοστάσιο επιστράτευσης. Όχι κ. Υπουργέ, φτάσαμε στα όρια μας ! Δε φοβόμαστε καμία απειλή ! Έχουμε (και έχετε) πιάσει πάτο! Υπάρχουν άλλες χώρες στις οποίες θα αισθανόμαστε ιατροί με αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο και σεβασμό από την κοινωνία αλλά και το κράτος! Ο τσάμπας πέθανε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ένας αργοσχολος που παριστάνει τον υπουργό υγείας και μια κυβέρνηση που σύρετε πίσω από τον Κούλη τον Βορίδη και τον Σπύρο κι ένας βλαμμένος λαός που τους δίνει πλειοψηφία

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This