Κινητοποιήσεις κι από τους εργαζομένους στην ειδική αγωγή – Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Βουλή και αφορά στην Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση, με ομοσπονδίες και οργανώσεις να προχωρούν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας την απόσυρσή του.

«Το νομοσχέδιο επιχειρεί το κλείσιμο των Ειδικών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΨΝΑ και ΨΝΘ και παράλληλα εστιάζει στην κατάργηση αναγνωρισμένων φορέων στο χώρο της απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ, πολλοί από τους οποίους εντάσσονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας με σκοπό να τους εντάξει σε έναν οργανισμό που θα αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου», αναφέρει χαρακτηριστικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Συνεπώς, με αυτό το νομοσχέδιο το κράτος αποποιείται ουσιαστικά τις ευθύνες του απέναντι στα ελλείμματα που υπάρχουν στον ευαίσθητο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης και ανοίγει το δρόμο στους επιχειρηματικούς ομίλους για να θησαυρίσουν».

Οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 12 μ.μ. έξω από τη Βουλή και το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Τα αιτήματα της ΠΟΜΕΕΑ

Με τις συγκεντρώσεις τα μέλη του ζητούν την απόσυρση του «νομοσχεδίου-εκτρώματος» για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, αλλά και την αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Ψυχική Υγεία και απεξάρτηση με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ακόμη, ζητούν να μην κλείσουν τα δημόσια νοσοκομεία ΨΝΑ και ΨΝΘ και να μην ενταχθεί κανένας δημόσιος φορέας απεξάρτησης σε ΝΠΙΔ. Τέλος, αιτούνται την στελέχωση και τον εκσυγχρονισμό των δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This