Σοκ στα Τρίκαλα: Έθαψαν ζωντανά αιγοπρόβατα που νοσούσαν από πανώλη – Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Must Read

Σοκ προκαλεί η καταγγελία κτηνοτρόφου στα Τρίκαλα για τα αιγοπρόβατα του που θάφτηκαν ζωντανά από τις αρμόδιες αρχές επειδή νοσούσαν από πανώλη. Πρόκειται όχι μόνο για βάρβαρη κίνηση σε βάρος των ζωντανών αλλά και για πράξη που απειλεί τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Χριστίνα Μητρονάτσιου τα αιγοπρόβατα «θάφτηκαν στην ουσία ζωντανά» χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, με αποτέλεσμα η δυσοσμία που αναδύεται στην περιοχή από τα σώματα των ζωντανών να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το documentonews.gr διακρίνονται τα μολυσμένα αιγοπρόβατα μέσα σε λάκκο, ενώ αρκετά από αυτά είναι ακόμα ζωντανά και στέκονται όρθια. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η δικηγόρος του κτηνοτρόφου στο μέσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες επιφόρτισαν τους κτηνοτρόφους με το να «ακινητοποιούν και αναισθητοποιούν» οι ίδιοι τα αιγοπρόβατα και στη συνέχεια να τα θάβουν στην κυριολεξία ζωντανά, χωρίς να έχει προηγηθεί η θανάτωσή τους, όπως έγινε σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Σε επικοινωνία που είχε η δικηγόρος με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που διαχειρίζονται την υπόθεση, της ανέφεραν ότι «η θανάτωση των ζώων έπρεπε να γίνει για υγειονομικούς λόγους για την πρόληψη μετάδοσης της νόσου», ενώ παραδέχτηκαν « ότι η διαχείριση του περιστατικού στην κτηνοτροφική μονάδα έγινε με τελείως λανθασμένο τρόπο». Σύμφωνα με τη δικηγόρο, αυτό «θα έπρεπε να απασχολήσει ιδιαίτερα τις τοπικές αρχές και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να μην οδηγηθούμε στο ακραίο φαινόμενο αντί της αντιμετώπισης της απρόβλεπτης αυτής πανδημίας να έχουμε την εξάπλωση, μέσω επικίνδυνων υγειονομικών εστιών, σοβαρές ασθένειες που μπορούν να πλήξουν και τον άνθρωπο».

Παράλληλα, η Μητρονάτσιου αναφέρθηκε στο θέμα των αποζημιώσεων: «Εάν δεν καταβληθούν οι αποζημιώσεις που αναλογούν στην καταστροφή τότε θα διεκδικήσουμε δικαστικά τόσο την θετική όσο και την αποθετική ζημία, τα διαφυγόντα κέρδη των κτηνοτροφικών μονάδων που αποδεκατίστηκαν και την ηθική βλάβη των κτηνοτρόφων που μπήκαν στη διαδικασία να θανατώσουν τα κοπάδια τους με ακραία βίαιο τρόπο, ενώ στην ψυχολογική κατάσταση που ευρίσκονταν έπρεπε να τα ακινητοποιούν οι ίδιοι για να τα αναισθητοποιούν και κατόπιν να τα θάβουν κυριολεκτικά ζωντανά» δήλωσε στο documento και πρόσθεσε: «δεν καταβληθούν οι αποζημιώσεις μέχρι αρχές Οκτώβρη, οπότε και δεσμεύτηκε η Περιφέρεια Τρικάλων, θα γίνει ειδική αναφορά ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Υπενθυμίζεται ότι για τα κρούσματα πανώλης διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί πώς βρέθηκαν τα μολυσμένα ζώα στη χώρα μας.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην επαρχία, οι άνθρωποι είναι χειρότεροι από τα ζώα που αρρώστησαν και τα έθαψαν ζωντανά. Μια ζωή βλάχοι και ζώα, που δεν θα γίνουν ποτέ άνθρωποι. Κωλόβλαχοι, γαμώ την επαρχία σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This