Αίτνα: Τέφρα και αέρια σκέπασαν Αττική και Πελοπόννησο

Τι ανέφερε το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Must Read

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά. Η Αίτνα αγρίεψε ξανά, με μείγμα ηφαιστειακής τέφρας και θειικών αερίων να φτάνει μέχρι και τα μέρη μας!

Το ηφαιστειακό μείγμα που εκτοξεύτηκε από το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης εμφανίστηκε, χθες, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα πάνω από την Αττική και την βόρεια Πελοπόννησο.

Η τέφρα και τα θειικά αέρια έφτασαν σε ύψος ως 8 χλμ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το Ινστιτούτο δήλωσε πως παρακολουθεί το φαινόμενο, αφού τα χαμηλά νέφη τέφρας και αερίων επηρεάζουν το σήμα του συστήματος «PollyXT lidar» (συσκευή μέτρησης των αιωρούμενων σωματιδίων) που λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2018 στο Παρατηρητήριο ΠΑΓΓΑΙΑ.

«Έχουμε την μοναδική ευκαιρία να επεξεργαστούμε τα δεδομένα από το όργανο και να παρέχουμε προγνώσεις της μεταφοράς ηφαιστειακής τέφρας και των θειικών αιωρημάτων, με τη χρήση του αριθμητικού μοντέλου FLEXPART», ανέφερε η ανάρτηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This