Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού – Zήτησε αναρρωτική άδεια… με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις

Δικογραφία σχηματίστηκε και κατά του γιατρού

Must Read

Βούηξε ο τόπος στην Θεσσαλονίκη για το καλά σκηνοθετημένο πλάνο ενός ένστολου. Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικός συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, καθώς φέρεται να επιχείρησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ., με απώτερο σκοπό να εξασφαλίσει αναρρωτική άδεια… απέχοντας φυσικά από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Στην ίδια υπόθεση, φέρεται να εμπλέκεται κι ένας ιδιώτης γιατρός, που όμως δεν συνελήφθη, μιας και δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας. Εις βάρος τους σχηματίστηκε πάντως δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, χρήσης ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, προηγήθηκε καταγγελία, αναφέροντας πως κατά τον υπηρεσιακό έλεγχο, προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ότι ο ιδιώτης ιατρός εξέδωσε ψευδώς ιατρικές γνωματεύσεις, αναφορικά με την κατάσταση υγείας του αστυνομικού.

Ειδικότερα, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα αδυναμίας ή ιδιαίτερης δυσκολίας μετακίνησής του, προκειμένου να αποφύγει την εξέτασή του από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, επικαλούμενος τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, προσπάθησε να πείσει τα μέλη ότι η κατάσταση της υγείας του χρήζει άμεσα αναρρωτικής άδειας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση από αρμόδιο κλιμάκιο των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά του και τελικώς συνελήφθη έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο. Ο συλληφθείς οδηγείται πλέον ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα πρωτοδικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This