Αθ. Εξαδάκτυλος για αποχή από την συνταγογράφηση: «Καλούμε τους ιατρικούς συλλόγους σε μία προσομοίωση»

«Αγνοήθηκαν οι προτάσεις μας, και οι δικές μας πρωτοβουλίες δια της ειρωνείας ακυρώθηκαν» - Τι είπε για την σκληρή απάντηση των γιατρών στο υπ. Υγείας

Must Read

Με μία μεγάλη συγνώμη προς τους πολίτες ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε νωρίτερα, κάνοντας σαφές πως οι ιδιώτες γιατροί θα απαντήσουν στον «εκβιασμό» του υπουργείου Υγείας, με το σκληρό μέτρο της προσωρινής αποχής από τη συνταγογράφηση και την έκδοση παραπεμπτικών. Ο ίδιος ζήτησε την κατανόηση των ασθενών, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί να περάσει νομοσχέδιο, το οποίο θα επιτρέπει τιμωρητικά μέτρα σε όσους αρνούνται να καλύψουν κενά σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία.

«Καλούμε τους ιατρικούς συλλόγους να κάνουμε μία προσομοίωση προς την κοινωνία, αν ποτέ εφαρμοστεί η διάταξη, τι θα συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την αποχή των γιατρών, η οποία θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι την ψήφιση του σχεδίου νόμου, την ερχόμενη Δευτέρα, θα εξαιρεθούν τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά που αφορούν ΑμΕΑ. Σε κάθε περίπτωση, θα δίνονται χειρόγραφες συνταγές. «Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένα σκληρό μέτρο, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να αντιληφθούν απάντες τι θα συμβεί, αν ενεργοποιηθεί η διάταξη», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

«Αγνοήθηκαν οι προτάσεις μας, και οι δικές μας πρωτοβουλίες δια της ειρωνείας ακυρώθηκαν»

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε σαφές πως είναι χρόνιο πρόβλημα η κάλυψη κενών στα επαρχειακά νοσοκομεία και δεν προέκυψε χθες. «Πρόθεσή μας δεν ήταν ποτέ ούτε να ακούσουμε απειλές, ούτε να βρεθούμε μπροστά στη νομοθέτηση ενός εκβιασμού όπως είναι το επίμαχο άρθρο. Αγνοήθηκαν οι προτάσεις μας, και οι δικές μας πρωτοβουλίες δια της ειρωνείας ακυρώθηκαν», υποστήριξε και συνέχισε:

«Μας τρομάζουν οι επιπτώσεις του άρθρου. Η ρύθμιση θα αποτελέσει ισχυρό αντικίνητρο για την εγκατάσταση γιατρών σε περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα υποστελέχωσης οι δημόσιες δομές υγείας, ενδεχομένως να μην υπάρχουν καθόλου γιατροί εκεί. Θα λειτουργεί αποτρεπτικά για νέους γιατρούς, να μην επιλέγουν ειδικότητες που έχουν ήδη πρόβλημα, όπως οι παθολόγοι και οι αναισθησιολόγοι, τη στιγμή που καταβάλλεται προσπάθεια νέοι γιατροί να κατευθυνθούν προς τα εκεί».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μία τρίτη επίπτωση, που θα αφορά στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και στον προσωπικό ιατρό, που θα γίνουν ακόμα λιγότερες από όσες είναι σήμερα.

Τη Δευτέρα οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου, ζητώντας την απόσυρσή του. «Θα επανεξετάσουμε την κατάσταση περιμένοντας να δούμε καλή θέληση από την άλλη πλευρά, όπως και μια λύση στα προβλήματα των νοσοκομείων που διαρκούν 12 μήνες το χρόνο» δήλωσε, τέλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This