Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου: Δείτε πώς είναι σήμερα το κορίτσι που έσβησε την Ολυμπιακή φλόγα το 2004 στην Αθήνα

Must Read

Πέρασαν 20 χρόνια από τη μέρα που το γλυκό προσωπάκι της 10χρονης τότε Φωτεινής Παπαλεωνιδοπούλου έγινε «σύμβολο» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Στα 30 της χρόνια η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου η οποία κάνει το διδακτορικό της στη μοριακή βιολογία στο Francis Crick Institute, είναι περήφανη για τις στιγμές που έζησε και εκμυστηρεύεται ότι τότε δεν είχε ιδέα ότι η εικόνα της θα έκανε τον γύρο του κόσμου.

«Ήταν μια εμπειρία που αργότερα κατάλαβα την αξία της, εκείνη τη στιγμή το ζούσα σαν ένα παιδάκι, ευτυχώς πήγαν όλα καλά, δεν στραβοπάτησα στις σκάλες» ανέφερε σε εκπομπή της ΕΡΤ η Φωτεινή που μεγάλωσε στα παιδικά χωριά SOS.

«Είχαμε κάνει κάποιες πρόβες, ελάχιστες και σίγουρα δεν μας προετοίμασαν για αυτό που αντιμετωπίσουμε εκείνη τη στιγμή, το κατάμεστο στάδιο, τις μεγάλες οθόνες… Δεν ήξερα ότι αυτή η εικόνα θα γύριζε όλο τον κόσμο» περιέγραψε και πρόσθεσε για το πώς αυτές οι στιγμές επηρέασαν τη μετέπειτα πορεία της:

«Σίγουρα αυτό που μου έχει μείνει ανεξίτηλο, επειδή τότε το συζητούσαμε και πολύ στο σχολείο για το ολυμπιακό ιδεώδες, λέγαμε πόσο σημαντική είναι η αξία της προσπάθειας και της προσωπικής τελειοποίησης γιατί αυτό δείχνουν οι αθλητές. Άλλοι τα καταφέρνουν στα 20 άλλοι στα 35 και παίρνουν το χρυσό ή το αργυρό μετάλλιο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Και εγώ θέλω να κουβαλήσω μέσα από τη δική μου ζωή αυτές τις αξίες».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This