«Μαύρο» καλοκαίρι για τους εργαζομένους

Το 85% των εταιριών στην Ελλάδα δεν προσφέρει στους υπαλλήλους του κανένα προνόμιο κατά τους ζεστούς μήνες του θέρους

Must Read

Κόντρα σε όλες τις διεθνείς τάσεις κινείται η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, κάτι που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και από την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την 6ήμερη εργασία σε μία σειρά από κλάδους.

Το kariera.gr πραγματοποίησε έρευνα για τις καλοκαιρινές άδειες και τις τάσεις που παρατηρούνται στους εργαζομένους σχετικά με τις άδειες, την ευελιξία στην εργασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τη δυνατότητα να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς ενοχλήσεις από το γραφείο. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος περνούν πιο γρήγορα με τα «long weekends».

Σε κάποιες εταιρίες οι εργοδότες προσφέρουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το προνόμιο οι υπάλληλοι να εργάζονται με μειωμένο ωράριο ή τις Παρασκευές να μη δουλεύουν καθόλου. Σε ερώτηση για το αν οι εταιρίες στην Ελλάδα προσφέρουν τέτοια προνόμια, η συντριπτική πλειονότητα (85%) απάντησε αρνητικά, ενώ μόλις το 10% δήλωσε ότι έχει πιο χαλαρό ωράριο και το 4% ότι κάποιες μέρες είναι «off».

Οι εργαζόμενοι ερωτήθηκαν, επίσης, εάν αφήνουν πίσω εκκρεμότητες όταν φεύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η πλειονότητα (73%) απάντησε ότι δεν αφήνει εκκρεμότητες, ενώ το 15% ανέφερε ότι κάποιες εκκρεμότητες δρομολογούνται για μετά τις διακοπές. Υπάρχει και ένα 12% των ερωτηθέντων που απάντησε ότι τις εκκρεμότητές του αναλαμβάνουν οι συνάδελφοι που μένουν πίσω.

Διακοπές σημαίνει… δουλειά, τέλος! Ομως, αυτό δεν είναι πάντα δεδομένο για κάποιες εταιρίες. Ετσι, όταν οι εργαζόμενοι ρωτήθηκαν αν τους ενοχλούν με τηλέφωνα ή e-mails οι συνάδελφοι ή οι διευθυντές τους κατά την περίοδο της άδειάς του, το 53% δήλωσε ότι το κάνουν μόνο όταν είναι πραγματική ανάγκη, ενώ το 19% αποκάλυψε ότι βάζει το κινητό σε λειτουργία πτήσης. Το 16% απάντησε ότι λαμβάνει κλήσεις σχεδόν κάθε μέρα κατά την περίοδο της άδειας και το 11% ότι υπάρχει επικοινωνία από την εργασία μέσω e-mails.

Στην ερώτηση αν οι εταιρίες ζητούν από τους εργαζομένους να πάρουν όλη την καλοκαιρινή τους άδεια έως τις 30 Αυγούστου και αν υπάρχει ευελιξία και για τον Σεπτέμβριο, το 64% δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιορισμός, ενώ το 20% μπορεί να πάρει άδεια και τον Σεπτέμβριο. Μόλις το 16% απάντησε ότι πρέπει να πάρει όλη την άδεια μέχρι τον Αύγουστο.

Με την τεχνολογία να έχει μπει για τα καλά στον εργασιακό χώρο, αρκετές είναι οι εταιρίες που δίνουν πια την ευκαιρία για τηλεργασία. Στην ερώτηση αν οι εταιρίες προσφέρουν ευέλικτη εργασία μέσω τηλεργασίας για τους μήνες του καλοκαιριού, το 52% δήλωσε πως εργάζεται μόνο στο γραφείο, ενώ το 33% απάντησε ότι μπορεί να εργαστεί και υβριδικά. Μόλις ένα 15% έχει την ευκαιρία να εργάζεται απ’ όπου κι αν βρίσκεται.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This