Κρήτη: Λαγοκέφαλοι φόβος και τρόμος – «Το δάγκωμα μπορεί να προκαλέσει ακρωτηριασμό»

Must Read

Οι λαγοκέφαλοι εξακολουθούν να βολτάρουν και να παραμένουν στην Κρήτη και αναμβίβολα επικρατεί ανησυχία στους λουόμενους. Σε νέο βίντεο φαίνονται τα λαγόψαρα να κολυμπούν και να βγαίνουν έξω από το νερό, παρά την ανθρώπινη παρουσία γύρω τους. Τον προβληματισμό τους για την μεγάλη αύξηση στην παρουσία των λαγοκέφαλων κυρίως σε Δωδεκάνησα και Κρήτη εκφράζουν οι ψαράδες, τόσο για την αλιεία όσο και για τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Κονδυλάτο, ιχθυολόγο στον υδροβιολογικό σταθμό Ρόδου ΕΛΚΕΘΕ: «Γενικά έχουμε καταγράψει πολλές επιθέσεις. Τώρα αν κάποιος κούναγε το χέρι του για να τον προσελκύσει στο νερό, είναι πολύ πιθανό ο λαγοκέφαλος να του επιτέθηκε επειδή το , δάχτυλο μοιάζει με κάποιο θήραμα. Σε όλες τις μαρτυρίες πάντως, οι λουόμενοι μας λένε ότι κινήθηκαν προς τα έξω. Νομίζω ότι είναι η πιο εύλογη αντίδραση. Αν κάποιος συναντήσει ένα τέτοιο ψάρι, καλό θα είναι να κολυμπήσει γρήγορα προς τα έξω γιατί το δάγκωμα θα προκαλέσει ενδεχομένως κάποιον ακρωτηριασμό ή κάποια πληγή, η οποία αντιμετωπίζεται όπως και οποιαδήποτε άλλη πληγή από ζώο ή αντικείμενο». Οι εικόνες που καταγράφουν οι λουόμενοι και αλιείς είναι ενδεικτικές.

@zervakakikallia

Αυτά συμβαίνουν όταν πετάς πέτρες στη θάλασσα έρχονται 10 τετοια #fyp #φυ #λαγοκεφαλοι #crete

♬ MESSY X KAGKELIA – jimapas

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This