Δίχως τέλος ο εφιάλτης της πανώλης: Εξαπλώθηκε και στην ορεινή Κορινθία ο ιός

Συσκέψεις σήμερα σε Κόρινθο και Πάτρα

Must Read

Ένας εφιάλτης δίχως τέλος έχει ξεσπάσει στην κτηνοτροφία, με τα κρούσματα πανώλης να προκαλούν «πονοκέφαλο» στις ομάδες κτηνιάτρων που έχουν συσταθεί, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου. Μετά τα χιλιάδες αιγοπρόβατα που θανατώθηκαν στην Θεσσαλία, σήμανε νέος συναγερμός για εστία πανώλης στην Ορεινή Κορινθία!

Οι αρχές ανησυχούν για τη διασπορά του ιού και προκειμένου να εξεταστούν τα νέα δεδομένα πρόκειται σήμερα το απόγευμα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας υπό τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, Γιώργο Στρατάκο. Στη σύσκεψη για την πανώλη, μετά και το κρούσμα στην ορεινή Κορινθία αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας και άλλοι ενώ ανάλογη σύσκεψη θα γίνει και στην Πάτρα.

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν»

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κ. Στρατάκος προχώρησε σε δηλώσεις σε πρωινή εκπομπή, κάνοντας λόγο για μία συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανώλης.

«Τις τελευταίες ημέρες στην Θεσσαλία διεξάγεται η μεγαλύτερη κτηνιατρική επιχείρηση που έχει στηθεί ποτέ. Περισσότεροι από 140 επιστήμονες και κτηνιατρικό προσωπικό εργάζονται και προσπαθούμε να βρούμε τα κρούσματα και να εκριζώσουμε τη νόσο. Στην προσπάθειά μας είδαμε κάποιες μετακινήσεις ζώων από την Θεσσαλία προς την Περιφερειακή Ενότητα Κορίνθου. Αποστείλαμε εκεί τους κτηνιάτρους μας και δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Ενημερωθήκαμε πως το δείγμα είναι θετικό και στήθηκε μία μεγάλη κινητοποίηση από χθες το μεσημέρι», ανέφερε ο γενικός γραμματέας  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνέχισε:

«Η ανησυχία είναι πολύ λογικό να υπάρχει, αλλά για αυτό διεξάγεται η μεγαλύτερη κτηνιατρική επιχείρηση».

Ο ίδιος επεσήμανε πως στην επιχείρηση αυτή συμμετέχει σωρεία φορέων, ενώ παράλληλα οργανώνονται ήδη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορίνθου οι ζώνες ελέγχου.

«Δεν θέλουμε να δούμε άλλα ζώα να θανατώνονται κι άλλους κτηνοτρόφους να φεύγουν από το επάγγελμα»

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μπαλούκας, πρόεδρος Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, κάλεσε τους συναδέλφους του να τηρήσουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, με σκοπό να μπει τέλος στο μαρτύριό τους.

«Είπαμε από την αρχή ότι για να καταφέρουμε να νικήσουμε τον πόλεμο, πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Εμείς οι κτηνοτρόφοι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσει η διασπορά. Κάνω έκκληση σε όλους τους συναδέλφους να τηρούν τα μέτρα. Δεν θέλουμε να δούμε άλλα ζώα να θανατώνονται κι άλλους κτηνοτρόφους να φεύγουν από το επάγγελμα. Πρέπει να σταματήσει εδώ η διασπορά», τόνισε, ενώ επεσήμανε πως πρέπει όταν τελειώσει ο εφιάλτης αυτός, να αποδοθούν οι ευθύνες και οι άνθρωποι που φταίνε να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This