Παγώνη για έξαρση κορωνοϊού: «Υπάρχουν πολλές επιπλοκές και διασωληνωμένοι, χάθηκε κόσμος»

Must Read

Προβληματισμό και συνάμα ανησυχία έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού εν μέσω της τουριστικής σεζόν, με τους ειδικούς να χτυπούν καμπανάκια κινδύνου, με σκοπό την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, οι μολύνσεις έχουν ξεπεράσει τις 700, ενώ το ιικό φορτίο είναι ανεβασμένο. «Καλό είναι όσοι φύγουν για διακοπές, να πάνε να κάνουν ένα τεστ και όταν γυρίσουν, πάλι. Είναι αρκετά τα κρούσματα, έχουν φτάσει τα 700+», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Έχουμε ξεφύγει τελείως από τα εμβόλια, δε νομίζω ότι κάνει κανείς εμβόλια. Αυτήν την στιγμή ετοιμάζεται ο κόσμος, φτιάχνει τις βαλίτσες του και καλά κάνει και πάει διακοπές. Πηγαίνοντας στις διακοπές που πρέπει να περάσει ωραία, να προσέξουν λίγο και οι μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα, όπου υπάρχει συνωστισμός να βάζουν μάσκα».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε πως το ιικό φορτίο είναι ανεβασμένο εδώ και μέρες. «Ανεβαίνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών, που σημαίνει πως πολλές οι επιπλοκές διασωληνώθηκαν και χάθηκε κόσμος», συμπλήρωσε, ενώ σημείωσε πως οι ευπαθείς ομάδες είναι πιο ευάλωτες και είναι αυτές που θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.

«Προς το παρόν τα πράγματα δεν είναι ωραία, θα δούμε τι θα γίνει»

Η Ματίνα Παγώνη τέλος, έκανε λόγο για το στέλεχος FLiRT. «Μπορεί να είναι μεταδοτικό πολύ αλλά η κλινική εικόνα του αρρώστου είναι ήπια. Κάνεις πυρετό, έχεις αδυναμία, καταβολή κλπ. αλλά σε 2 – 3 μέρες αρχίζεις και επανέρχεσαι σταδιακά. Δεν έχουμε τις εικόνες εκείνες τις παλιές», υπογράμμισε η ίδια, ενώ σε ερώτηση για το τι θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα απάντησε:

«Προς το παρόν τα πράγματα δεν είναι ωραία, θα δούμε τι θα γίνει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This