Εκτός ελέγχου η φωτιά στη νότια Εύβοια – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Πυροσβεστικό τυλίχθηκε στις φλόγες

Must Read

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια, καθώς ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να την σταματήσουν κατά μήκος της εθνικής οδού, όμως η φωτιά πέρασε και ήδη αναπτύσσει μεγάλο μέτωπο μέσα στον κάμπο του Δύστου.

Το άλλο μέτωπο της φωτιάς κινείται με γρήγορους ρυθμούς από τις Πετριές προς τα Κριέζα.

Ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα αλλά και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του evia.gr, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας, ενώ νωρίτερα πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς.

«Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θεωρώντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση» σε σχέση με την πορεία της φωτιάς.

Όπως ο ίδιος διαπιστώνει «το ανατολικό μέτωπο δείχνει να είναι περισσότερο επικίνδυνο και εκεί δίνουν όλες οι δυνάμεις την μάχη τους», ενώ όπως σημειώνει «στο άλλο μέτωπο προς το Δύστο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σταθερότητα όμως παραμένει απολύτως κρίσιμη».

Στη φωτιά της Εύβοιας επιχειρούν πάνω από 120 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον εναέριο συντονισμό τους. Συνδράμουν, επίσης, υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και χωματουργικά μηχανήματα που μισθώνει η Περιφέρεια Στερεάς αλλά και μηχανήματα Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας. Ταυτόχρονα οι δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της Αττικής και ήδη μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων. Καλεί μάλιστα τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

 

Κάτοικος της περιοχής έκανε έκκληση στο evima.gr: «Η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια μας. Βλέπουμε τις φλόγες. Πρέπει να έρθουν άμεσα εναέρια μέσα».

Δείτε επίσης:

Φωτιά σε Εύβοια, Σούλι, Δερβένι, Αρκαδία και Λάρισα – Μήνυμα του 112

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This