Για εγκληματική οργάνωση ο βραβευμένος από την Σακελλαροπούλου «άλλος άνθρωπος»!

Υπεξαίρεσε 600.000 € από τις δωρεές του κόσμου! - Κατηγορούμενοι και δύο συγγενείς του

Must Read

Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και σε δύο συγγενείς του.

Η δίωξη αφορά την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και την νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, αδικήματα που αφορούν την διαχείριση των χρημάτων που έδιναν πολίτες για την λειτουργία της κοινωνικής κουζίνας. Πλην του ιδρυτή της Κουζίνας τον οποίο είχε βραβεύσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπόλογοι πλέον ενώπιον της Δικαιοσύνης για την υπόθεση είναι η μητέρα και ο γαμπρός του θεωρούμενου ως βασικού κατηγορούμενου, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη πριν περίπου επτά μήνες, οπότε και διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία τα στοιχεία από έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία διαπίστωνε ότι μεγάλα ποσά από τις δωρεές που έδιναν πολίτες στον Πολυχρονόπουλο για να διευκολύνουν το έργο της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» δεν χρησιμοποιούνταν για τα συσσίτια απόρων, αλλά φαίνεται να κατέληγαν σε παικτικούς λογαριασμούς στοιχηματικών εταιριών.

Σύμφωνα με την κατηγορία που αποδίδει ο εισαγγελέας στην μητέρα και τον γαμπρό του Πολυχρονόπουλου, και οι δύο διευκόλυναν τις ενέργειες του συγκατηγορουμένου τους, αφού, όπως φαίνεται να προκύπτει, ποσά δωρεών κατέληγαν να διατίθενται για «τζόγο» κινούμενα από τους λογαριασμούς τους στα χέρια του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, από το 2020 έως το 2023, ο Πολυχρονόπουλος φαίνεται να αποκόμισε ποσό που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά διακινήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό από τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους διέθεταν τα συγγενικά του πρόσωπα.

Η θέση του Πολυχρονόπουλου έναντι όσων του καταλογίζονται, είναι ότι δεν έχει διαπράξει παράνομες πράξεις και ότι κάθε ποσό που δόθηκε στον «Άλλο Άνθρωπο» διατέθηκε για τους σκοπούς της κουζίνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This