Δεν είχε ενημερωθεί «αρμοδίως» για τη δίωξη σε βάρος του λέει ο Πολυχρονόπουλος: «Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα ευρώ»

«Προαπαιτούμενο του κράτους δικαίου είναι να ενημερώνεται πρώτα ο κατηγορούμενος και μετά να γίνονται διαρροές» - Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα

Must Read

Ποινική δίωξη που αφορά την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και την νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, αδικήματα που αφορούν την διαχείριση των χρημάτων που έδιναν πολίτες για την λειτουργία της κοινωνικής κουζίνας, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα στον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο στη μητέρα του και στον γαμπρό του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο για τους δύο συγγενείς, αυτοί διευκόλυναν τις ενέργειες του συγκατηγορουμένου τους, αφού, όπως φαίνεται να προκύπτει, ποσά δωρεών κατέληγαν να διατίθενται για «τζόγο» κινούμενα από τους λογαριασμούς τους, στα χέρια του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της υπόθεσης, από το 2020 έως το 2023, ο Κ. Πολυχρονόπουλος φαίνεται να αποκόμισε πάνω από 600.000 ευρώ, τα οποία διακινήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό από τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενικών του προσώπων.




Με δήλωσή του, ο «άλλος άνθρωπος» επισημαίνει ότι δεν έχει ενημερωθεί ούτε εκείνος, ούτε οι συνήγοροί του για την άσκηση της δίωξης, ενώ ένα από τα σχόλια που έχει στην ανακοίνωση είναι το: «‘Audiatur et altera pars’ – ακούστε και την άλλη πλευρά».

Υποστηρίζει ακόμα ότι δεν έχει καταχραστεί «ούτε ένα Ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας» και σημειώνει: «Ευθύς ως κληθώ από τις Δικαστικές Αρχές θα απαντήσω, για άλλη μία φορά, σε όλα όσα μου αποδίδονται, για να αποδειχθεί περίτρανα πως μπορώ να σας κοιτάζω με ψηλά το κεφάλι και καθαρό βλέμμα, όπως άλλωστε κάνω όλα αυτά τα χρόνια».

Καταλήγοντας, σχολιάζει το εξής: «Προαπαιτούμενο του κράτους δικαίου είναι να ενημερώνεται πρώτα ο κατηγορούμενος και μετά να γίνονται διαρροές».

  • Η δήλωση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου για τη δίωξή του:

«Audiatur et altera pars» – ακούστε και την άλλη πλευρά.

Μέσω των δελτίων ειδήσεων και των ΜΜΕ πληροφορήθηκα πως ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος μου, χωρίς ούτε εγώ ούτε οι συνήγοροί μου να έχουμε ενημερωθεί, ως τώρα, αρμοδίως.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, κατηγορούμαι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με μέλη την υπέργηρη, ηλικίας ογδόντα (80) ετών μητέρα μου και τον γαμπρό μου, βοσκό στην Αίγινα. 

Από πλευράς μου είμαι πάντα εδώ, ουδέποτε κρύφτηκα, έχω παραδώσει στις Αρχές όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει πως η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες δεν αντέχει σε λογική, κριτική και νομική σκέψη και άποψη.

Η θέση μου δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα Ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Ευθύς ως κληθώ από τις Δικαστικές Αρχές θα απαντήσω, για άλλη μία φορά, σε όλα όσα μου αποδίδονται, για να αποδειχθεί περίτρανα πως μπορώ να σας κοιτάζω με ψηλά το κεφάλι και καθαρό βλέμμα, όπως άλλωστε κάνω όλα αυτά τα χρόνια. 

Υ.Γ. Προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη. Προαπαιτούμενο του κράτους δικαίου είναι να ενημερώνεται πρώτα ο κατηγορούμενος και μετά να γίνονται διαρροές. 
Με σεβασμό και εκτίμηση.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This