Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στην Εύβοια – Οι ευχαριστίες Κικίλια

«Η φωτιά πέρασε ακόμα και την ειδική στολή που φορούσα»

Must Read

Ο πυροσβέστης Θωμάς Μανούσος, ο οποίος έπαθε εγκαύματα κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια, συγκλονίζει με τις δηλώσεις του για την κατάσταση που επικρατούσε στα πύρινα μέτωπα. «Η φωτιά πέρασε ακόμα και την ειδική στολή που φορούσα» ανέφερε ο τραυματίας αξιωματικός και πρόσθεσε:

«Κατεβαίνοντας για να κάνουμε την κατάσβεση ήταν οι άνεμοι πολύ δυνατοί. Μας κύκλωσε η φωτιά, βάλαμε όπισθεν. Κύκλωσαν και ένα άλλο αυτοκίνητο που έχουμε στην δουλειά, κάηκε, σώσαμε και τους συναδέλφους».

«Έτρεξα 800 μέτρα, με προσπέρναγε η φωτιά. Καταφέραμε να είμαστε πάλι εδώ με τις οικογένειἐς μας και τα παιδιά μας. Είναι τέτοια η δουλειά, που δεν ξέρεις την επόμενη μέρα αν θα είσαι πάλι στο σπίτι σου. Προσπαθούμε να ξαναγυρίσουμε για τα παιδιά μας» δήλωσε στο STAR ο Θωμάς Μανούσος.

Δείτε το βίντεο




 

Κικίλιας: Δεν υποτιμούμε την οικολογική επίπτωση – Περαστικά στους πυροσβέστες που τραυματίστηκαν

Χωρίς ενεργές εστίες είναι η πυρκαγιά στην Εύβοια, όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Η δήλωσή του

«Χωρίς ενεργές εστίες είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν περίπου 24 ώρες στην Εύβοια. Παρότι η φωτιά δεν έκαψε δάσος, αλλά χορτολιβαδική έκταση και θαμνώδη βλάστηση, δεν υποτιμούμε την οικολογική επίπτωση στην Εύβοια που τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί σκληρά από καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με 26 εναέρια μέσα, 56 οχήματα, 205 πυροσβέστες, 11 ομάδες δασοκομάντος, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΓΕΕΘΑ έδωσαν συνεχή μάχη μέρα και νύχτα. Προστατεύτηκαν τα σπίτια των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Κόσκινα, ενώ διασώθηκε και ο σημαντικός υδροβιότοπος του Δύστου.

Ευχαριστώ θερμά τους πυροσβέστες για τον μεγάλο αγώνα τους και σε αυτή την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά και εύχομαι περαστικά στους δύο πυροσβέστες μας που τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τους δημάρχους, το προσωπικό των ΟΤΑ, την ΕΛΑΣ, τις Ένοπλες Δυνάμεις και φυσικά στους σπουδαίους εθελοντές και κατοίκους, που πάλεψαν μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να προστατέψουν ζωές, περιουσίες και περιβάλλον.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This