Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – «Ζητάμε δίκαιες αποζημιώσεις, έγινε ένα αλαλούμ»

Τι εξηγεί ο πρόεδρος των αγροτών Μαγνησίας - Τα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου

Must Read

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες με αφορμή τις αποζημιώσεις που έλαβαν από το κράτος, για τις διαδοχικές κακοκαιρίες που ισοπέδωσαν τις καλλιέργειές τους, αφού όπως εξηγούν τα ποσά δεν δόθηκαν με αντικειμενικά κριτήρια. Παράλληλα καταγγέλλουν πως τα έργα αποκατάστασης μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο αγροτών Μαγνησίας, Θεόδωρο Γεωργιαδάκη, οι αγρότες θα κατασκηνώσουν έξω από την Π.Ε. Μαγνησίας, στο παλιό κτήριο της Νομαρχίας, μέχρι να ακουστούν τα αιτήματά τους. «Είμαστε εκατοντάδες, θα διανυκτερεύσουμε εκεί όσο χρειαστεί. Ζητήσαμε και συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, αλλά μας είπαν πως μας έβαλαν στην λίστα. Τον καλούμε στο προσωπικό του κινητό, αλλά δεν μας απαντά», είπε ο πρόεδρος, κάνοντας σαφές πως οι αγρότες μεταξύ άλλων ζητούν άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις σε ποσοστό 100% για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, ζητά να αντιμετωπιστούν οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα και το υψηλό κόστος παραγωγής, με ουσιαστικά μέτρα στήριξης, αλλά και να πάρουν σάρκα και οστά αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν τις περιοχές που καταστράφηκαν από την επέλαση της τελευταίας θεομηνίας.

«Προχτές έγιναν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει στην ιστορία της Ζαγοράς. Όλο αυτό προέκυψε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας. Συμμετείχαν πάρα πολλοί αγροτικοί φορείς και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην άδικη και λανθασμένη αποπλήρωση των αποζημιώσεων, μετά τις καταστροφές. Στην περιοχή μας, στα ίδια τα χωριά, συνάδελφοι πήραν διαφορετικές αποζημιώσεις. Ο ΕΛΓΑ που πήραμε τηλέφωνο, μας ενημέρωσε ότι είναι σωστές οι αποζημιώσεις. Πρόκειται για τεράστια αδικία», επεσήμανε και κατέληξε:

«Ερχόμαστε από μία κατεστραμμένη χρονιά και είδαμε με τις αποζημιώσεις ένα αλαλούμ. Κλιμακώνουμε τις ενέργειές μας για να δικαιωθούμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This