Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η φωτιά στο Πευκοδάσος Κιλκίς – Μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας

Must Read

Καλή είναι η εικόνα από τις φωτιές που ξέσπασαν χθες (30/07) στο νομό Κιλκίς, κινητοποιώντας μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκόδασος Κιλκίς ενώ οριοθετημένη παραμένει η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στις Μουριές Κιλκίς, η οποία ξεκίνησε από τη Βόρεια Μακεδονία.




 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο Πευκόδασος επιχειρούν από το πρωί 25 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και 8 οχήματα και στις Μουριές παραμένουν 30 πυροσβέστες και 13 οχήματα.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών – Ήχησε τα μεσάνυχτα το 112 στα κινητά των κατοίκων

Αντιμέτωπες με ένα ακόμη πύρινο μέτωπο βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αυτή τη φορά στο Αχλαδοχώρι Σερρών. Οι πρώτες φλόγες εκδηλώθηκαν τα μεσάνυχτα κι αμέσως σήμανε συναγερμό, ενώ εκδόθηκε και 112 από την Πολιτική Προστασία.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για νέο μέτωπο της φωτιάς που καίει για 15η συνεχόμενη ημέρα στο όρος Όρβηλος, πάνω από το Αχλαδοχώρι. Λόγω των ανέμων, η εστία αναζωπυρώθηκε, με συνέπεια να εξαπλωθεί και στο χωριό.

Τα μεσάνυχτα, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έστειλε γραπτό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων, ενημερώνοντάς τους για την πυρκαγιά. «Δασική πυρκαγιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρεται στο μήνυμα.

Επί τόπου επιχειρούν, επίσης, 46 πυροσβέστες, 13 οχήματα, δύο πεζοπόρα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική για την ώρα δεν απειλούνται κατοικίες. Παράλληλα, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This