Λαγουβάρδος: «Ο πιο θερμός Ιούλιος από το 2010, αλλά όχι για όλες τις περιοχές» – Πότε «έσπασε» το ρεκόρ

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του μετεωρολόγου

Must Read

Διαδοχικά κύματα καύσωνα με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που δημιούργησαν απόκοσμες συνθήκες συνέθεσαν το σκηνικό για τον Ιούλιο, με πολλούς να σπεύδουν να τον χαρακτηρίσουν ως τον θερμότερο των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα μάλιστα με ανάρτηση του διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κώστα Λαγουβάρδο, ο φετινός Ιούλιος είναι ο πιο θερμός από το 2010 στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα καθώς και στο Ιόνιο.

«Ο ζεστός μήνας Ιούλιος…Σύμφωνα με το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α) που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον φετινό Ιούλιο η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα στο σύνολο της χώρας, σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019», ανέφερε αρχικά στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνέχισε:

«Ο φετινός Ιούλιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας και ήταν o πιο θερμός Ιούλιος από το 2010 στη Βόρεια & Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται έως και +3.4 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Ωστόσο, ο μετεωρολόγος επεσήμανε, πως στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα (με εξαίρεση την Κρήτη, όπου καταγράφηκε ως 3ος θερμότερος) καταγράφηκε ως ο 2ος θερμότερος από το 2010, αφού παραμένει ως θερμότερος ο Ιούλιος του 2023.

«Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Ιούλιο 2024 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα», καταλήγει, παραθέτοντας το σχετικό διάγραμμα, με τον χάρτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This