Θεσσαλονίκη: Πρώην στρατιωτικός απείλησε την αδερφή του με μαχαίρι – Ποινή φυλάκισης

Το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή απειλή

Must Read

Σοβαρό ενδοοικογεναικό επεισόδιο με πρώην ένστολο στη βόρεια Ελλάδα. Σε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών και 7 μηνών καταδικάστηκε ένας 52χρονος πρώην στρατιωτικός, καθώς κυνήγησε με μαχαίρι την αδελφή του και το πέταξε στην πλάτη της, μέσα στο σπίτι που διαμένουν σε χωριό της Θεσσαλονίκης.

Το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή κι επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή, οπλοφορία και οπλοχρησία και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Διατάχθηκε πάντως η μερική έκτιση της ποινής του (6 μήνες) και η αναστολή της υπόλοιπης ποινής. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος ενόψει Εφετείου.

Σύμφωνα με την δικογραφία, το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο αδελφός της 56χρονης παθούσας επέστρεψε στο σπίτι και ξεκίνησαν να λογομαχούν για ασήμαντη αφορμή. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η γυναίκα, καθηγήτρια στο επάγγελμα, ο αδερφός της άρπαξε ένα μαχαίρι και άρχισε να την κυνηγάει στην αυλή του σπιτιού, απειλώντας ότι θα την σκοτώσει.

«Μου είπε “τώρα θα δεις τι θα πάθειςκαι με έβριζε αισχρά. Με πρόλαβε και μου πέταξε το μαχαίρι. Προσπαθούσα να γλιτώσω και γύρισα το κεφάλι μου, όμως με πέτυχε στην πλάτη και με χαράκωσε. Στην αρχή νόμιζα ότι με χτύπησε με τη λαβή, αλλά μετά διαπίστωσα ότι έχω εκδορές», είπε ενώπιον του δικαστηρίου, δείχνοντας μάλιστα και τα σημάδια στην πλάτη της, τα οποία υποστηρίζει ότι έγιναν από το αιχμηρό αντικείμενο.

Ως μάρτυρες στο δικαστήριο κατέθεσαν οι γονείς των δυο αδερφών, οι οποίοι διαμένουν μαζί τους. Υποστήριξαν πως ο γιος του δεν είχε στην κατοχή του μαχαίρι και πως η κόρη τους τον κατήγγειλε ψευδώς, καθώς έχει διαφορές μαζί του. Απολογούμενος ο 52χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως εκείνη την ημέρα απλώς λογομάχησε με την αδερφή του και πως ουδέποτε την χτύπησε. «Ποτέ δεν χρησιμοποίησα μαχαίρι και όπλα, μόνο στον στρατό. Να πάει να εξεταστεί η αδελφή μου να μας πει από τι είναι οι γρατζουνιές. Μας έχει βάλει στο μάτι. Θέλει να μας εξοντώσει», ανέφερε.

Τελικώς, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επικαλούμενο και την ιατροδικαστική εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε η παθούσα και σύμφωνα με την οποία, πράγματι τα χτυπήματα της 56χρονης, όπως τονίστηκε, προήλθαν από τέμνον όργανο που χρησιμοποίησε ο αδερφός της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This