Συναγερμός και σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία: Εντοπίστηκαν κρούσματα πανώλης!

Θα επηρεαστεί η αγορά από όσα συμβαίνουν;

Must Read

Τεράστια είναι η ανησυχία πλέον που υπάρχει στην χώρα μας για την πανώλη των αιγοπροβάτων καθώς χθες, Πέμπτη, εντοπίστηκαν κρούσματα και στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε προχωρήσει σε ελέγχους σε κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Κλειτορίας και χθες παρέλαβε τα επίσημα αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά, βρέθηκαν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις της νόσου.

Δείτε βίντεο:




Χθες στην δίνη της πανώλης μπήκε και η Ηλεία καθώς βρέθηκαν θετικά αμνοερίφια σε Νεμούτα και Βαρθολομιό ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχουν κρούσματα και στην Αιτωλοακαρνανία.

Πλέον η Περιφέρεια αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα για να θέσει σε εφαρμογή το πρωτόκολλο σύμφωνα με το οποίο θα θανατωθούν τα ζώα, θα γίνει υγειονομική ταφή και απολύμανση σε όλες τις εγκαταστάσεις και στα οχήματα ενώ θα ακολουθήσει νέος έλεγχος στις μονάδες μετά από λίγες μέρες.




Για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανώλης στην αγορά μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς στον Peloponnisos FM 104,1. «Τα προϊόντα και τα παράγωγα γαλακτοκομικής και ζωικής προέλευσης δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Να μη φοβάται ο καταναλωτής. Η αγορά είναι ψυχολογία κι όλο αυτό μπορεί να γυρίσει εις βάρος της τοπικής οικονομίας κι άλλων προϊόντων και… φοβάμαι ότι θα στοιχίσει».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Αχαΐας Βασίλης Παναγιωτόπουλος ανέφερε στην «Πελοπόννησος»:

«Υπάρχει ανησυχία στους καταναλωτές. Οι πελάτες μάς ρωτούν, συνεχώς, αν υπάρχει πρόβλημα στο κρέας, αν υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί ο ιός στους ανθρώπους, όμως εμείς τους καθησυχάζουμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού η πανώλη δεν μεταφέρεται στον άνθρωπο και γενικότερα… έχουν γραφτεί υπερβολές».




Σχετικά με το αν υπάρχει αλλαγή στην τιμή του κρέατος: «Οχι, η τιμή δεν έχει αλλάξει, καθώς ο κόσμος, παρά την ανησυχία του, αγοράζει κανονικά κρέας. Βέβαια τα σφαγεία έχουν κλείσει αυτές τις μέρες λόγω των μέτρων και μόλις ανοίξουν και πάλι θα δούμε αν θα επηρεαστεί η τιμή που θα αγοράσουμε».

Δείτε επίσης:

Κρούσματα πανώλης αμνοεριφίων και στον Νομό Ηλείας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This