Μαρίνα Ζέας: Βυθίστηκαν τρία σκάφη που κάηκαν χθες το βράδυ – Μέλος πληρώματος περιγράφει πώς σώθηκε!

Must Read

Μια εικόνα καταστροφής αντικρίζουν όσοι πολίτες περνούν σήμερα από την Μαρίνα Ζέας μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες σε πολυτελή σκάφη.

Τελικά, οι φλόγες επηρέασαν τέσσερα γιοτ. Τρία βυθίστηκαν ενώ ένα ακόμη υπέστη σημαντικές ζημιές από την «μανία» της πυρκαγιάς.

Δείτε βίντεο:




Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο χώρος στο λιμάνι έχει αποκλειστεί ενώ το λιμενικό έχει τοποθετήσει πλωτό φράγμα για την αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε αρχικά από το επαγγελματικό πλοίο Oriene με ελληνική σημαία και επεκτάθηκε στο Libra Y επίσης επαγγελματικό, 40 μέτρων, με ελληνική σημαία και το Etra, διερχόμενο σκάφος που άνηκε σε ξένο υπήκοο. Μέχρι τώρα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί τα αίτια που την προκάλεσε.

Οι καπνοί ήταν τόσο έντονοι που δέκα άτομα τα οποία έκαναν βόλτα στην προβλήτα εγκλωβίστηκαν και κάλεσαν για βοήθεια. Πλωτό σκάφος του Λιμενικού τους παρέλαβε και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο της Μαρίνας. Στην κατάσβεση συμμετείχαν εννέα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και ένα πλωτό πυροσβεστικό όχημα.




Μιλώντας στο newsit.gr, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Γιώργος Βάλλης ανέφερε πως  «όλα τα σκάφη βγήκαν total loss. Η πυροσβεστική με οχήματα, αντέδρασε άμεσα και αργότερα και το πλωτό πυροσβεστικό. Ωστόσο ήταν αδύνατο να σβήσει τη φωτιά και να τα σώσουν. Μιλάμε για ένα κόστος ζημιάς πάνω από 20-30 εκατομμύρια, με σχεδόν είκοσι με τριάντα οικογένειες εργαζομένων αυτή την στιγμή να μένουν στο δρόμο. Αυτό πρέπει να προσέξουμε».

Εφιαλτικές στιγμές

Στιγμές που σίγουρα θέλει να ξεχάσει έζησε ένα μέλος του πληρώματος του δεύτερου σκάφους το οποίο βρέθηκε στην δίνη της πύρινης λαίλαπας χθες το βράδυ.

Ο ίδιος, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, βρισκόταν μέσα στο σκάφος μαζί με τρεις ακόμη συναδέλφους του και όλοι απεγκλωβίστηκαν από ένα μικρό φουσκωτό. Μάλιστα, κοιμόταν και τον ξύπνησε ο συναγερμός.

«Γύρω στις 23:00 με ξύπνησε ο συναγερμός της πυρασφάλειας του σκάφους και βγήκα έξω από την καμπίνα μου όπου είδα παντού πυκνό καπνό. Η Ε. ξυπνούσε τον Κ. και τον Μ. και όλοι τρέξαμε αμέσως προς τη γέφυρα. Κοίταξα στη δεξιά πλευρά, στο πίσω μέρος του σκάφους, και είδα το διπλανό μας σκάφος να καίγεται και τις φλόγες να έχουν εξαπλωθεί γρήγορα και στο M/Y Etra.

Ήταν αδύνατο να βγω από το σκάφος χρησιμοποιώντας τη γέφυρα γιατί είχε καλυφθεί από τις φλόγες. Όλοι μας κατευθυνθήκαμε προς την πλώρη του σκάφους και είδαμε ένα συνοδευτικό σκάφος να κατευθύνεται προς την πλευρά μας. Σταμάτησε στην πλώρη, αρκετά κοντά ώστε να μπορούμε να σκαρφαλώσουμε και να βγούμε ένας-ένας στο σκάφος. Στη συνέχεια, μας πήγε σε έναν πιο ασφαλές σημείο, στην αποβάθρα, όπου κατεβήκαμε και οι τέσσερις», αναφέρει στο protothema.gr.

Δείτε επίσης:

Παρανάλωμα του πυρός τρία σκάφη στη Μαρίνα Ζέας – Επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Εντοπίστηκε από drone της Πυροσβεστικής – Λιποθύμησε πυροσβέστης στη Μαρίνα Ζέας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This