Η ελληνική Δικαιοσύνη ως σύντομο ανέκδοτο

Must Read

Το κουκούλωμα του τεράστιου σκανδάλου των υποκλοπών είναι πλέον γεγονός. Η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέρριψε το αίτημα πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας) να κληθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις για τους χειρισμούς που έκανε η Δικαιοσύνη στην υπόθεση των υποκλοπών – μια και η πανηγυρική ανακοίνωσή της για την απόφαση του Αρείου Πάγου δεν πείθει ούτε τους πλέον αφελείς.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Είναι τόσο προβληματική η λειτουργία της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, ώστε ο λαός θεωρεί ότι αυτός ο θεσμός αποτελεί πλέον σύντομο ανέκδοτο και το μόνο πράγμα που απονέμει είναι το δίκαιο του ισχυρού – είτε αυτός ο ισχυρός είναι ντόπιος είτε ξένος.

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τους δικαστές, κι αυτό αδικεί μερικούς ακέραιους λειτουργούς της Θέμιδος, οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντά τους με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση. Όμως, δεν δίνουν οι λίγοι τίμιοι τον τόνο στον θεσμό, αλλά οι «διάσημοι» δικαστές που κινούν τα νήματα και έχουν στενές και ανάρμοστες σχέσεις με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Ο λαός μας έχει δει την πρώην υψηλόβαθμη δικαστικό Κατερίνα Σακελλαροπούλου να διορίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θυμάται ότι είναι εκείνη που βρήκε… νόμιμες και συνταγματικές τις περικοπές των Μνημονίων, και συμμετείχε στο Ειδικό Δικαστήριο που έριξε στα «μαλακά» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Οι Έλληνες διάβασαν έκπληκτοι την ανεκδιήγητη ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη για την υπόθεση των υποκλοπών και θυμούνται τη στάση της απέναντι στους τραγικούς γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο έγκλημα των Τεμπών.

Επίσης, δεν λησμονούν και τους χειρισμούς του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Με τούτα και με κείνα τσουβαλιάζονται και οι καλοί δικαστικοί μαζί με τους συστημικούς, και η Ελλάδα έχει φτάσει να θεωρείται και από ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι δεν έχει κράτος δικαίου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This