Ακριβή μου….βενζίνη! «Φωτιά» τα καύσιμα στα νησιά εν μέσω της τουριστικής σεζόν

Must Read

Την ώρα που οι διακοπές έχουν μετατραπεί σε πολυτέλεια για τον Έλληνα και τα ακτοπλοϊκά για τα ελληνικά νησιά παραμένουν απλησίαστα, οι ταξιδιώτες που καταφέρνουν να φύγουν έστω και μερικές ημέρες, καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να γεμίσουν και το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, αφού σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, η τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει ήδη τα 2 ευρώ / λίτρο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται από 2,24 ευρώ έως 2,250 ευρώ το λίτρο στην Αμοργό, στη Νάξο από 2,020 σε 2,30 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Πάρο από 2,093 έως 2,40 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με το δελτίο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων την Παρασκευή 2 Αυγούστου ήταν στο νομό Κυκλάδων 2,126 ευρώ το λίτρο, ενώ στο νομό Δωδεκανήσου 2,042 ευρώ το λίτρο.

Για τον λόγο αυτό, πολλοί εκδρομείς έφυγαν με γεμάτα ρεζερβουάρ για να περιορίσουν το κόστος των μετακινήσεών τους, καθώς στην Αττική η μέση τιμή ήταν στα 1,842 ευρώ, σημαντικά χαμηλότερη από τις τουριστικές περιοχές και τα νησιά. Μάλιστα, υπάρχουν κι εκείνοι που επέλεξαν να μην πάρουν το αυτοκίνητό τους φέτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This