Μειωμένη η παραγωγή σε φρούτα και λαχανικά: «Έχουμε πρόβλημα με το νερό» λένε οι επαγγελματίες

Πού κυμαίνονται οι τιμές - Τι λένε οι καταναλωτές

Must Read

Την….ανιούσα έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών, με τους παραγωγούς να κάνει λόγω για απελπιστικά μειωμένες ποσότητες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι τιμές ξεφεύγουν…επικίνδυνα, ωστόσο στην λαϊκή αγορά οι τιμές διατηρούνται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ο κ. Γιώργος, παραγωγός από την Κόρινθο μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την κίνηση στην λαϊκή, αλλά και τις τιμές. «Λόγω των καιρικών συνθήκων το σταφύλι έχει βγει 15 μέρες νωρίτερα τουλάχιστον. Και λόγω τη ξηρασίας. Εμείς στον νομό Κορινθίας έχουμε πρόβλημα και με το νερό και πρόβλημα με τις υποδομές», είπε αρχικά και συνέχισε καταγγέλλοντας αδιαφορία από την πλευρά της Πολιτείας:

«Την Κορινθία την έχουν ξεχάσει. Είμαστε «τελειωμένοι» ως αγρότες. Χωρίς νερό δεν υπάρχει τίποτα. Η παραγωγή είναι μικρή. Από 2 έως 2,5 ευρώ κινείται η τιμή του σταφυλιού. Στο σούπερ μάρκετ μπορεί να το βρείτε και 4 ευρώ. πρέπει να προσέξουμε τις τιμές για τους πολίτες».

Αλλά κι ένας παραγωγός από τα Μέγαρα επεσήμανε πως ο καιρός αυτές τις ημέρες δεν βοηθάει, καθώς έχει πολλή ζέστη και η κίνηση είναι χαλαρή. «Όποιος θέλει και επιθυμεί μπορεί να έρθει, ευχαριστούμε όσους μας στηρίζουν. Η κίνηση είναι χαλαρή. Οι μεγάλοι άνθρωποι δεν μπορούν να έρχονται», ανέφερε.

Πανάκριβα τα σούπερ μάρκετ συγκριτικά με την λαϊκή αγορά

Από την πλευρά τους οι καταναλωτές εξηγούν πως προτιμούν την λαϊκή αντί για το σούπερ μάρκετ, ενώ σχολιάζουν και τις τιμές.

«Οι τιμές μου φάνηκαν τσουχτερές γιατί όταν η τομάτα έχει 1,90 ευρώ και το ένα τσαμπί σταφύλι 6 ευρώ, καταλαβαίνετε… Αποφεύγω την μαναβική στο σούπερ μάρκετ, δεν μου αρέσει πολύ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This