Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Πήγε με έμφραγμα στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου και του είπαν ότι έχει ψύξη!

«Πήγα στο Κέντρο Υγείας με πίεση 16,5 με 10, οι παλμοί μου είχαν ξεπεράσει τους 160, είχα έντονο πόνο στο στήθος και μου συνέστησε ο γιατρός να πάρω Αλγκοφρέν και θα μου περάσει»

Must Read

Δεν χωράει ανθρώπινος νους το μαρτύριο που πέρασε ένας υδραυλικός από την Θεσσαλονίκη, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας με έμφραγμα, αλλά οι γιατροί τον…έδιωξαν, λέγοντάς του ότι έχει μία απλή ψύξη!

Ο 42χρονος -τότε- πατέρας δύο παιδιών, από θαύμα έμεινε ζωντανός! Η περιπέτεια για τον ίδιο άρχισε όταν αισθανόταν έντονο πόνο στο στήθος, αυξημένη πίεση και ανεβασμένους παλμούς. Αμέσως, διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης και παρά τις ενδείξεις του καρδιογραφήματος ο γιατρός διέγνωσε… ψύξη! Το επόμενο πρωί βλέποντας ότι οι πόνοι του στο στήθος δεν υποχωρούσαν, έσπευσε σε ιδιωτική κλινική, όπου οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως είχε υποστεί έμφραγμα. Μάλιστα υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική για την αντιμετώπιση της στένωσης που είχε σε αρτηρία και εξαιτίας της οποίας κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του.

«Πήγα στο Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο με πίεση 16,5 με 10, οι παλμοί μου είχαν ξεπεράσει τους 160, είχα έντονο πόνο στο στήθος και μου είπαν ότι έπαθα ψύξη. Μου συνέστησε ο γιατρός να πάρω Αλγκοφρέν και θα μου περάσει», περιέγραψε ο 46χρονος σήμερα υδραυλικός για τα όσα υπέστη όταν επισκέφτηκε την κρατική δομή υγείας τον Ιανουάριο του 2020 και συνέχισε:

«Δεν άντεξα στους πόνους, την επόμενη μέρα πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν “έχεις πάθει έμφραγμα από την προηγούμενη μέρα” και έπρεπε “να γίνει η επέμβαση”».

«Τον παραπλάνησε και δεν πήγε άμεσα στο νοσοκομείο με συνέπεια να κινδυνέψει»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του οικογενειάρχη, Αθανάσιος Στυλίδης, επεσήμανε πως ο εντολέας του παραπλανήθηκε.

«Ο άνθρωπος κινδύνεψε να πεθάνει. Το 20% της καρδιάς του έχει νεκρώσει λόγω αυτού που πέρασε. Ήταν έμφραγμα που διακρίνεται και από το καρδιογράφημα και ο γιατρός το ερμήνευσε ως μυοσκελετικό άλγος. Τον παραπλάνησε και δεν πήγε άμεσα στο νοσοκομείο με συνέπεια να κινδυνέψει», υποστήριξε.

Στην αγωγή που συζητήθηκε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και με την οποία ο υδραυλικός διεκδικεί αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη και όσα υπέστη, υπογραμμίζεται ότι ο γιατρός δεν τήρησε το πρωτόκολλο τέτοιων καταστάσεων για άτομα της ηλικίας του. Εκτός του καρδιογραφήματος, όπως αναφέρεται και σε τεχνική έκθεση που έχει προσκομιστεί στο δικαστήριο, έπρεπε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις και να ελεγχθούν οι τιμές τροπονίνης.

«Μολονότι όμως ως άτομο ανήκα σε ομάδα πληθυσμού με υψηλή πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, καθώς ήμουν σε ηλικία άνω των 40 ετών και καπνιστής, δεν διενεργήθηκαν οι ως άνω απαραίτητες εξετάσεις», αναφέρεται στην αγωγή που κατατέθηκε από τον δικηγόρο του 46χρονου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This