Σύμη: Άγρια καταδίωξη Τούρκου δουλεμπόρου που μετέφερε 21 μετανάστες – Εμβόλισε σκάφος του λιμενικού

Must Read

Άγρια καταδίωξη Τούρκου διακινητή μεταναστών σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Σύμη, με τις ελληνικές αρχές να προχωρούν στη σύλληψή του. Το σκάφος του Τούρκου δουλεμπόρου, ο οποίος μετέφερε 21 μετανάστες εντόπισαν δύο σκάφη του λιμενικού κατά τη διάρκεια περιπολίας.

Αφότου οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στον Πανορμίτη, ο διακινητής επιχείρησε να επιστρέψει στην Τουρκία, με τους άνδρες του Λιμενικού να ξεκινούν καταδίωξη. Ο δράστης δεν σταμάτησε όταν του έκαναν ηχητικά και φωτεινά σήματα, ενώ μάλιστα έκανε και επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές σε ένα από τα ελληνικά σκάφη, στην προσπάθειά του να τα εμβολίσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικές βολές και έπειτα δύο στοχευμένες βολές στη μηχανή του τουρκικού δουλεμπορικού, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος. Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες από την ξηρά στην περιοχή, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντοπίστηκαν 21 αλλοδαποί και μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή της Σύμης. Οι αλλοδαποί είχαν εκκινήσει από Μποζμπουρούν Τουρκίας και είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 4.500€ έκαστος για τη μεταφορά τους στη Σύμη.

Προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σύμης.

Φωτογραφία: Αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This