Χανιά: Ντου, λουκέτα και πρόστιμα σε επιχειρήσεις – Στο στόχαστρο και η συναυλία Αργυρού

Ξεχάστηκαν οι αποδείξεις

Must Read

Λουκέτα στην Κρήτη… Ειδικότερα, στην σφράγιση -για 48 ώρες- επιχείρησης στα Χανιά και στην επιβολή ειδικής χρηματικής κύρωσης σε μία ακόμη, προχώρησαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικών Ελέγχων, για την έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Όπως διαπιστώθηκε, υπήρξε μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούσαν τον χώρο μεγάλης εκδήλωσης μουσικής και συγκεκριμένα εντός του Εθνικού Σταδίου Χανίων, που διεξήχθη χθες στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Συγκεκριμένα, αφορούσε την συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού.

Οι παρατυπίες είχαν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Γεώργιο Αρχαγγελάκη, Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Χανίων, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, να εφαρμόσουν το μέτρο αναστολής λειτουργίας στα καταστήματα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 13Α του Ν. 2523/1997. Οι έλεγχοι, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος προϊστάμενος, συνεχίζονται, με σκοπό την συμμόρφωση των επιχειρήσεων, για την διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, υπενθυμίζεται στους φορολογούμενους πολίτες, ότι, στα πλαίσια της φορολογικής δικαιοσύνης, οφείλουν να απαιτούν την έκδοση απόδειξης σε κάθε αγορά τους και ότι έχουν το δικαίωμα να μην καταβάλουν το αντίτιμο, όταν δεν λάβουν απόδειξη από το Ταμειακό Σύστημα της επιχείρησης (Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό ή Πάροχο Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων). Δεν αρκεί η απόδειξη του POS της τράπεζας, σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This