Αγγίζουν το 100% οι πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς – Τι λένε οι επαγγελματίες του κλάδου

Τιμή εκκίνησης για τα καταλύματα τα 70 ευρώ σε Μεσσηνία και Κύθνο

Must Read

Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την τουριστική κίνηση, καθώς μετά τα σκαμπανεβάσματα του Ιουλίου, ο Αύγουστος προμηνύεται πολύ καλός για τους επαγγελματίες του κλάδου. Οι πληρότητες κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, με ελάχιστα διαθέσιμα καταλύματα στους δημοφιλείς προορισμούς.

«Και στη Μεσσηνία, όπως και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, βρισκόμαστε στον σκληρό πυρήνα της φετινής τουριστικής περιόδου. Η Μεσσηνία και οι όμορες περιοχές βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων επισκεπτών», ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής και συνέχισε:

«Είμαστε γεμάτοι, αν είχαμε και περισσότερα δωμάτια θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε και περισσότερους. Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις 20 – 22 του μήνα».

Τι συμβαίνει όμως με όσους επιλέξουν να πάνε διακοπές τελευταία στιγμή; «Θα βρουν δωμάτιο αφού ακόμα κάποια κενά δωμάτια υπάρχουν. Έχουν περιοριστεί οι μέρες διαμονής, δεν είναι αυτές που ήταν κάποτε, κυρίως επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για παρασκευοσαββατοκύριακα», ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μεσσηνίας και κατέληξε:

«Ενώ άρχισε η φετινή τουριστική σεζόν τον Μάιο με πάρα πολύ καλές προϋποθέσεις, στη συνέχεια είχαμε μια μεγάλη ‘κοιλιά’ που μόλις πριν λίγες ημέρες άρχισε να εκλείπει. Η περιοχή μας σε ό,τι αφορά την πολιτική τιμών, αρχίζει από 70 ευρώ τώρα τον Αύγουστο και ανεβαίνει».

Τι ισχύει για την Κύθνο

Παρόμοια είναι η τουριστική κίνηση και στην Κύθνο. «Ο τουρισμός, για το 20ημερο του Αυγούστου, πάμε καλά. Ο Ιούλιος είχε λίγο σκαμπανεβάσματα αλλά από εδώ και πέρα είμαστε αισιόδοξοι», λέει ο Δημήτρης Γαρδεράκης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και συνέχισε:

«Τα καταλύματα είναι αρκετά, ωστόσο η πληρότητα είναι στο 100% και μόνο από ακύρωση μπορεί να βρει κάποιος δωμάτιο στο νησί». 

Ο ίδιος επεσήμανε πως οι τιμές είναι όπως σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει, με τη χαμηλότερη να ξεκινάει από τα 70 – 80 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This