Θεσσαλονίκη: «Τσάκωσαν» σπείρα που είχε δημιουργήσει φυτεία με πάνω από 1000 δενδρύλλια κάνναβης

Σε βάρος ενός μέλους εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις

Must Read

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν στην Θεσσαλονίκη τέσσερις άνδρες οι οποίοι είχαν δημιουργήσει σε δασική περιοχή μια μεγάλη φυτεία με περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης ενώ είχαν στήσει και σκηνή για να μένουν στον χώρο και να περιποιούνται την καλλιέργεια!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, μετά από έρευνα της αστυνομίας, σε ορεινή – δασική περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η ύπαρξη 6 ειδικά διαμορφωμένων χώρων, όπου καλλιεργούνταν συνολικά 1.087 δενδρύλλια κάνναβης με χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Η περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, περιβαλλόταν από πυκνή βλάστηση, η οποία δυσχέραινε τον εντοπισμό της καλλιέργειας. Επιπλέον, στο ίδιο σημείο βρέθηκε σκηνή, όπου διέμεναν δύο από τα μέλη της οργάνωσης καθώς ήταν επιφορτισμένοι με τη διαμόρφωση του χώρου, την καλλιέργεια, τη φροντίδα και τη φύλαξη των δενδρυλλίων κάνναβης. Στο εσωτερικό του καταλύματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στον χώρο της φυτείας μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εξερεύνηση.

Σε βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας 28, 42, 32 και 21 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση του νόμου για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 32χρονου μέλους της οργάνωσης, εκκρεμούν δύο αποφάσεις, με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 6 μηνών, ποινή φυλάκισης 2 μηνών και χρηματική ποινή, για εγκληματική συμμορία, κλοπή και παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This