Θεσσαλονίκη: Ινστιτούτο Μεταφορών και… Google θα συνεργαστούν για να μειωθεί η ταλαιπωρία του Flyover

Τι συζητήθηκε στο Διοικητήριο

Must Read

Ψάχνουν την καλύτερη δυνατή λύση… Για την καλύτερη συνεργασία εξάλλου… της Google με το Ινστιτούτο Μεταφορών Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς που συγκεντρώνουν στοιχεία, με στόχο την αξιοποίηση των υπαρχουσών εφαρμογών, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία στις μετακινήσεις, από τις εργασίες κατασκευής του οδικού άξονα Flyover, συζήτησαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υφυπουργός Μακεδονίας/Θράκης Κώστας Γκιουλέκας. Όλα αυτά στην διάρκεια συνάντησης στο Διοικητήριο.

Συζητήθηκε ακόμη η τοποθέτηση αισθητήρων σε σημεία του οδικού δικτύου που παρακωλύεται η κυκλοφορία και σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική καταγράφηκαν σχέδια έκτακτης ανάγκης, όπου αυτά απαιτηθούν.

Ο σκοπός είναι να βρούμε τεχνικές λύσεις και τον τρόπο να ενημερώσουμε τους πολίτες. Σημασία έχει πως μπορούμε με τα δεδομένα τα οποία συλλέγουμε στη Θεσσαλονίκη και αυτά που προκύπτουν να κάνουμε ακόμα πιο χρηστικούς, ακόμα πιο αποτελεσματικούς τους χάρτες της Google, ώστε να δώσουμε ακόμα περισσότερες χρηστικές πληροφορίες για το πώς θα πάμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας ή πώς θα αποφύγουμε διαδρομές οι οποίες δεν πρέπει να επιλεγούν. Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις εφαρμογές που ήδη υπάρχουν. Το σημαντικό είναι η επικοινωνία και η συνεργασία της Google με το Ινστιτούτο Μεταφορών Θεσσαλονίκης”, δήλωσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στις συνθήκες των Θεσσαλονικέων που έχουν να κάνουν με την ταλαιπωρία από τις εργασίες ενός απαραίτητο έργου, όπως το Flyover. Φιλοδοξούμε, από το αμέσως προσεχές διάστημα, ο κάθε Θεσσαλονικιός να έχει να επιλέξει πως θα μεταβεί από τη μια πλευρά της πόλης στην άλλη, όπου χρειάζεται να πάει, χρησιμοποιώντας σε πραγματικό χρόνο όλα τα δεδομένα που θα του δίνουμε, με διάφορους τρόπους, είτε στα κινητά, είτε με τις οδοσημάνσεις, προκειμένου εκείνος να κάνει την επιλογή που τον συμφέρει περισσότερο”, δήλωσε ο Κώστας Γκιουλέκας.

Στην απαραίτητη συμβολή της τεχνολογίας στις ενέργειες για μείωση της ταλαιπωρίας των οδηγών από την κατασκευή του Flyover αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This