ΔΥΠΑ: Σάλος με «περίεργες» αποφάσεις μέσα στον Αύγουστο

Must Read

Επιεικώς ανεξήγητες είναι οι τελευταίες «πρωτοβουλίες» της ΔΥΠΑ. Το γεγονός ότι κάποιες αποφάσεις λαμβάνονται μέσα στον Αύγουστο, εγείρουν τεράστια ερωτηματικά για την σκοπιμότητα όσων τις λαμβάνουν, καθώς ως γνωστόν, μέσα στα «μπάνια του λαού», που η «προσοχή» των πολιτών αλλά και της αντιπολίτευσης στρέφεται στις παραλίες, κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να «πλάθουν» τερατουργήματα.

Ως «τερατούργημα» χαρακτηρίζουν κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί την αιφνίδια απόφαση της ΔΥΠΑ το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων άνω των 55 σε δήμους και φορείς του Δημοσίου. Ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών μάλιστα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη απόφαση ως «βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Αυτοδιοίκησης». Ο Σίμος Δανιηλίδης σημειώνει ότι το «Πλησίον της σύνταξης» ήταν από τα πλέον επιτυχημένα προγράμματα απασχόλησης το οποίο αφορούσε μάλιστα μια πολύ ευαίσθητη κατηγορία ανέργων άνω των 55 ετών.

«Το σίγουρο είναι πως εκατοντάδες άνεργοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και βρίσκονται σε φάση αναμονής προκειμένου να ενημερωθούν από τους οικείους δήμους για τις σχετικές συνεντεύξεις προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψής τους, είναι πλέον στον αέρα» αναφέρει. Επιπλέον επισημαίνει πως «ενώ το πρόγραμμα είχε δώσει το «φιλί της ζωής» στους δήμους μετά και την αναστολή των προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, με την συγκεκριμένη απόφαση-βόμβα δεκάδες ΟΤΑ σε όλη τη χώρα θα δυσλειτουργούν σε βάρος των ίδιων των δημοτών τους».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή μέσω απόφασης την οποία εξέδωσε η ΔΥΠΑ.

«Πρόκειται για μια μονομερή και αιφνίδια ενέργεια η οποία εκτροχιάζει τον προγραμματισμό εκατοντάδων φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, και πρωτίστως των Δήμων και των Περιφερειών οι οποίοι αντλούν πολύτιμο προσωπικό μέσω αυτού του προγράμματος. Η απόφαση αυτή δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτή. Εμείς ως Αυτοδιοίκηση θα αντιδράσουμε», δήλωσε στο makthes.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προαναγγέλλοντας συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

Σα να μη φτάνουν όλα αυτά, έχουμε και εξελίξεις στην επίσης περίεργη υπόθεση με τις «πράσινες δεξιότητες», που ήλθε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες, καθώς τις τελευταίες ώρες υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία της πλατφόρμας η οποία άνοιξε – επίσης μέσα στον Αύγουστο – ενώ εκκρεμούν ενστάσεις αλλά και καταγγελίες για «φωτογραφικές» διαδικασίες που κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους – άρα και τα εκατομμύρια – σε συγκεκριμένα κέντρα, αποκλείοντας την πλειοψηφία των κέντρων που ανήκουν στο μητρώο της υπηρεσίας. Άνθρωποι της αγοράς υποστηρίζουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη μεθόδευση, η οποία θα αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες.

Αλήθεια, η κυρία Νίκη Κεραμέως είναι ενήμερη για αυτά που συμβαίνουν μέσα στο κατακαλόκαιρο; Θα το αντέξει να εμπλακεί και σε δεύτερη σκανδαλώδη υπόθεση, έπειτα από την πρόσφατη, οδυνηρή εμπειρία της στο υπουργείο εσωτερικών;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This