ΕΦΚΑ: To sms που «έκαψε» την… άτακτη υπάλληλο – Απαίτησε 4.000 ευρώ για να μεσολαβήσει για επίδομα αναπηρίας

Η ΕΛ.ΑΣ. της έστησε παγίδα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Must Read

Ένα sms που αντάλλαξε η υπάλληλος του ΕΦΚΑ με την 56χρονη γυναίκα που την κατήγγειλε, αποτελεί ένα από τα βασικά αποδεικτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της ιδίας και του συζύγου της, μετά την σύλληψή τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ειδικότερα, το sms που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αφορά σε διάλογο ανάμεσα στη συλληφθείσα υπάλληλο του Φορέα και το υποψήφιο θύμα της, αναφορικά με την καταβολή των χρημάτων που της είχε ζητήσει για να την «εξυπηρετήσει»:

  • υπάλληλος ΕΦΚΑ: Τα μισά όπως είχαμε πει
  • θύμα: Δηλαδή 2.000; Ή μήπως μπορούμε 1.500 τώρα και 500 τέλος του μήνα;

Η υπάλληλος του ΕΦΚΑ συνελήφθη χθες, Τετάρτη 7/8, έχοντας στην κατοχή της προσημειωμένα χαρτονομίσματα, κατηγορούμενη για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος, καθώς, σύμφωνα με καταγγελία, απαίτησε 4.000 ευρώ από μια την 56χρονη, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας που δικαιούνταν από το νόμο η μητέρα της, με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες και στον σύζυγό της με την κατηγορία της συνέργειας σε δωροληψία, καθώς φέρεται πως ο ίδιος θα μεσολαβούσε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

Σημειώνεται πως, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικεία των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, το ποσό των 61.850 ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως η υπόθεση ενδέχεται να έχει πολύ «ψωμί» ακόμη…

«Το περιστατικό αυτό, για το οποίο κατηγορείται η υπάλληλος, πέρα από τη σοβαρότητά του, αντιβαίνει στις αξίες της διαφάνειας, της ηθικής και της ακεραιότητας που διέπουν τη λειτουργία του Φορέα μας. Η Διοίκηση του Φορέα παραμένει προσηλωμένη στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για τη θωράκιση της διαφάνειας και της αξιοκρατικής αξιολόγησης σε κάθε πτυχή της λειτουργίας των υπηρεσιών του. Οι εσωτερικοί έλεγχοι θα ενισχυθούν και θα συνεχιστούν με αυστηρότητα, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του e-ΕΦΚΑ και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, τονίζοντας πως η συλληφθείσα παύεται άμεσα από τα καθήκοντά της και παραπέμπεται στο πειθαρχικό του Φορέα.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.


  1. Πατριώτες!..
    .
    Μην ανησυχείτε!..
    Οσο υπάρχει το νάτο,το πάνω το κάτω,το κάπα-κάπο,το ευρωπαικό συμβούλιο,οι αρχές δικαιοσύνης του κράιχσταντ και τα παλικάρια απ τον νήγηρα στην εθνικάρα μας,η πανεθνική μας ανάκαμψη είναι σίγουρη!..

  2. Είχα δει στο τικ τοκ βίντεο με κάποιον που έχασε το ένα πόδι και δεν τους έδωσαν αναπηρική ενώ κάθε χρόνο του έδιναν Απίστευτο. Και μάλιστα οι γιατροί γελούσαν και τον ειρωνευόντουσαν. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν φυλακή για πολλά χρόνια ώστε να συμμορφωθούν και οι υπόλοιποι.

    • ..
      Θα τους βάλει ο φαήλος,..
      ..Μόλις τακτοποιηθούν όμως κάτι ψιλοπράγματα απ το νάτο και τους συμάχους μας στην εθνική μας ασφάλεια,στα σύνορά μας και στην πανεθνική μας αναθεώρηση..
      .(Να πάρουμε τις ευθήνες του ο καθένας μας ξεχωριστά δλδ..
      Τώρα,..Το πού να της πάει,δεν μας το είπε ακόμη..
      Αλλά θα μας ειδοποιήσει πιστεύω..)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This