Στέρεψε ο Σπερχειός από την λειψυδρία – Νεκρά ψάρια στην λίμνη Κορώνεια

Θυμίζουν βάλτους με έντονη δυσοσμία

Must Read

Η παρατεταμένη ανομβρία και η συνακόλουθη λειψυδρία έχει στεγνώσει ποτάμια και λίμνες στην χώρα. Απογοητευτική εικόνα παρουσιάζουν ο Σπερχειός και η Κορώνεια, που πλέον θυμίζουν βάλτους με έντονη δυσοσμία. Η κλιματική κρίση κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία της στην καθημερινότητα και την ζωή μας.

Ο Σπερχειός των 82 χιλιομέτρων δεν έχει νερό ενώ η στάθμη στην λίμνη Κορώνεια η στάθμη έχει πέσει τουλάχιστον ένα μέτρο. Στην επιφάνεια επιπλέουν νεκρά ψάρια, ως αποτέλεσμα 3 μηνών χωρίς βροχή.

Δείτε το βίντεο




 

Συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές περιοχές της χώρας για το φαινόμενο της λειψυδρίας. Δημοτικές Αρχές προχωρούν σε διακοπές υδροδότησης ενώ ανησυχητική είναι η πρόβλεψη του ΕΚΠΑ, σύμφωνα με την οποία τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει αύξηση της θερμοκρασίας στην πρωτεύουσα πάνω από 3,5 βαθμούς Κελσίου.




 

Φωτό αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This