Ορατή στην Κέρκυρα η μεγάλη φωτιά στο Φοινίκι στους Αγίους Σαράντα!

Πήρε γρήγορα διαστάσεις

Must Read

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Φοινίκι, στις πλαγιές του βουνού κοντά στο αρχαιολογικό πάρκο Φοινίκης στους Αγίους Σαράντα στο αλβανικό έδαφος, συνεχίζει να επεκτείνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς. Οι καπνοί είναι ορατοί βέβαια και στην γειτονική Κέρκυρα, με τους λουόμενους να βλέπουν το μαύρο σύννεφο!

Όπως ενημέρωσε το himara.gr, ένα ελικόπτερο έκτακτης ανάγκης έχει ήδη σταλεί στην περιοχή για να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία έχει ήδη κατακάψει ολόκληρη την επιφάνεια του αρχαιολογικού πάρκου και έχει εισχωρήσει στα εσωτερικά των κτιρίων.

Οι φλόγες συνεχίζουν την ανεξέλεγκτη πορεία τους και κατευθύνονται προς το γειτονικό όπου αρκετά σπίτια βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα για να αποτρέψει τη διέλευση οχημάτων προς το Φοινίκι, καθώς η φωτιά έχει φτάσει κοντά στον δρόμο, καθιστώντας την πρόσβαση στην περιοχή επικίνδυνη. Παράλληλα, οι πυροσβέστες έχουν τοποθετηθεί στα περίχωρα του χωριού Φοινίκι με στόχο να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και να προστατεύσουν τα σπίτια των κατοίκων. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια.

Η αρχαία πόλη είναι Εθνικό Αρχαιολογικό Πάρκο από το 2005 και βρίσκεται σε έναν λόφο ύψους 283 μέτρων, περίπου 9 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης των Αγίων Σαράντα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This