SOS από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας για την εξάπλωση της πανώλης: «Να μην χαλαρώσουν τα μέτρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου»

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα μέτρα είναι δύσκολα αλλά είναι τα μόνα που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα», τονίζουν

Must Read

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους κτηνοτρόφους σε όλη την χώρα εδώ και ένα μήνα από την στιγμή που έκανε την εμφάνισή του το πρώτο κρούσμα πανώλης των αιγοπροβάτων, όχι μόνο για το ζωικό τους κεφάλαιο αλλά και για τις συνέπειες στην αγορά κρέατος και γάλακτος.

Η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χτυπά το «καμπανάκι» για την εξάπλωση της νόσου και τονίζει πως πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν αυστηρά μέτρα για να μην συνεχίσει η διασπορά της νόσου παρά τις δυσκολίες που προκαλούν. Τέλος,  απορρίπτει τις φήμες  για χαλάρωση των μέτρων αυτών ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Δείτε βίντεο:




Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ένα μήνα σχεδόν μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος Πανώλης στη Θεσσαλία και τη διασπορά του σε άλλους επτά Νομούς της χώρας δηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία της νόσου. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν δεν γίνει εκρίζωση της νόσου θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τόσο στα ζώα μας όσο και στην εμπορία κρέατος και γάλατος. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από την πρώτη στιγμή έλαβαν αυστηρά μέτρα όσον αφορά τις μετακινήσεις των ζώων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα μέτρα αυτά είναι δύσκολα αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι τα μέτρα αυτά είναι τα μόνα που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν την προστασία της εξαγωγικής δυναμκής της φέτας, της τιμής του γάλατος και κατ’ επέκταση τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μας εκμεταλλεύσεων.

Στις φήμες για την απελευθέρωση της σφαγής αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων ενόψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου εμείς απαντάμε: “δεν θα δούμε το δέντρο και θα χάσουμε το δάσος”. Δεν θυσιάζουμε τον κόπο και τις θυσίες τόσων ημερών για το πρόσκαιρο κέρδος. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την αγροτική οικονομία της χώρας».

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

Συναγερμός στην Αιτωλοακαρνανία – Αυξήθηκαν τα κρούσματα πανώλης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This